Ακριβή μου… καθαριότητα: Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές απορρυπαντικών και χαρτικών

Το ράλι της ακρίβειας συνεχίζεται ασταμάτητα, με τις τιμές των ειδών υγιεινής και καθαρισμού να φτάνουν σε δυσθεώρητα επίπεδα στο σούπερ μάρκετ. Τη ανιούσα έχουν πάρει και τα οπωροκηπευτικά. Απαγορευτικά τα... παγωτά.Το market pass μπήκε στο «πάγο», το καλάθι του νοικοκυριού φαίνεται πως θα συνεχιστεί, όμως η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ δεν λέει να σημειώσει πτώση. «Θύμα» των μεγάλων αυξήσεων είναι…

Στα ύψη βρίσκονται όμως και οι τιμές στα παγωτά,

αλλά και στα οπωροκηπευτικά, όπως τα κεράσια.

Μέχρι και 15 ευρώ έχει φθάσει να κοστίζει ένα οικογενειακό παγωτό φέτος, σχεδόν 55% ακριβότερο από πέρυσι. Σύμφωνα δε με την ΕΛΣΤΑΓ μέσα σε ένα μήνα οι τιμές στα παγωτά είχαν αύξηση 5,4%.

Επίσης, τα κεράσια Πέλλας φεύγουν από το χωράφι από 1,20 – 1,60 ευρώ και σήμερα στο σούπερ μάρκετ έχουν 5,60 ευρώ. Ενώ το ίδιο είδος κεράσι, αλλά σε καλύτερη ποιότητα έχει 3,90 ευρώ/κιλό.

Ο πρόεδρος τηςς Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Απόστολος Ραυτόπουλος μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει ό,τι έκανε και η Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να μηδενιστεί ο ΦΠΑ στα έξι βασικά προϊόντα, δηλαδή στο ψωμί, αυγά γάλα, γιαούρτι, δημητριακά και παιδικές τροφές, ενώ στην Ελλάδα για τα αντίστοιχα προϊόντα το ΦΠΑ είναι στο 6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακριβή …, Μεγάλες,akrivi …, megales