Άδειες άνευ αποδοχών: Τι ισχύει για το επίδομα των 800 ευρώ

Τι αναφέρει για τις άδειες άνευ αποδοχών η απόφαση του υπουργού Εργασίας, που προχωρεί σε αλλαγές, διορθώσεις και διευκρινίσεις επί των ρυθμίσεων της ΠΝΠ, με την οποία θεσπίστηκε η αναστολή συμβάσεων - Τι ισχύει για το επίδομα των 800 ευρώ

«Άδειες άνευ αποδοχών που έχουν συμφωνηθεί, μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί

με εντολή δημόσιας αρχής, αίρονται αυτοδικαίως από την ημέρα δημοσίευσης της Y.A.». 

Αυτό αναφέρει η απόφαση του υπουργού Εργασίας, που προχωρεί σε αλλαγές, διορθώσεις και διευκρινίσεις επί των ρυθμίσεων της ΠΝΠ, με την οποία θεσπίστηκε η αναστολή συμβάσεων.

«Οι συμβάσεις αυτών των εργαζομένων τελούν σε αναστολή και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού», συμπληρώνει το υπουργείο.  

Όσον αφορά στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με την υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε, εν τέλει θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες/επιτηδευματίες, όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι.

Προϋπόθεση είναι να τεθούν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας από τους εργοδότες τους και εφόσον ο ΚΑΔ των εργοδοτών συμπεριλαμβάνεται στους πληττόμενους κλάδους, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε ολόκληρη η απόφαση του υπουργού Εργασίας, το οποίο προχώρησε σε αλλαγές, διορθώσεις και διευκρινίσεις επί των ρυθμίσεων της ΠΝΠ, με την οποία θεσπίστηκε η αναστολή συμβάσεων, κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Η υπεύθυνη δήλωση των εργαζομένων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η σειρά με την οποία θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους οι εργαζόμενοι και η υποχρεωτική απαγόρευση απολύσεων έως και 45 ημέρες μετά τη λήξη της σύμβασης αναστολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άδειες, 800,adeies, 800