Wagner: Η Σολεντάρ «απελευθερώθηκε» - Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες με το πριν και το μετά

Η πόλη Σολεντάρ της Ουκρανίας μοιάζει με καμμένη γη, μετά τη μάχη Ουκρανών και μαχητών της Wagner.Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν επιμένει ότι οι δυνάμεις «απελευθέρωσαν πλήρως» την Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, αφού σκότωσαν 500 Ουκρανούς στρατιώτες στις μάχες που προηγήθηκαν. «Θέλω…

Ο ρωσικός στρατός δεν σχολίασε την ανακοίνωση της Wagner, η επιρροή

της οποίας έχει ενισχυθεί επικίνδυνα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι υπάρχει σφοδρός ανταγωνισμός ανάμεσα στην Wagner και τον ρωσικό στρατό.

Ο ίδιος ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι η ρωσική επίθεση κατά της πόλης Σολεντάρ πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από τους μισθοφόρους του, χωρίς την βοήθεια του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, ο ρωσικός στρατός και οι μισθοφόροι της Wagner έχουν πραγματοποιήσει «τακτικές προόδους» στην πόλη Σολεντάρ κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες και επιδιώκουν «πιθανότατα να περικυκλώσουν το Μπαχμούτ από τον βορρά και να διαταράξουν τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέρος των μαχών έχει ως στόχο τον έλεγχο της εισόδου των παλιών αλατωρυχείων της Σολεντάρ, διότι οι στοές τους περνούν κάτω από την γραμμή του μετώπου και μπορούν να χρησιμεύσουν στην διείσδυση πίσω από τις γραμμές των ουκρανικών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wagner, Σολεντάρ, - Σοκάρουν,Wagner, solentar, - sokaroun