Tο Ισραήλ προχωρά στις επιχειρήσεις στη Ράφα - «Οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν»

Αποφασισμένος ο Νετανιάχου να προχωρήσει το Ισραήλ τα σχέδιά του στη Ράφα, παρά την αμερικανική προειδοποίηση.Το Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου «έληξαν» και ως εκ τούτου πρόκειται να προχωρήσει τις σχεδιασμένες επιχειρήσεις του στη Ράφα. Η ισραηλινή πλευρά παρουσίασε στους μεσολαβητές για την…

Καμία συμφωνία για εκεχειρία - Αποχώρησε η Χαμάς από τις διαπραγματεύσεις

Νωρίτερα την Πέμπτη (9/5), η Χαμάς είχε αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία της έφυγε από το Κάιρο, όπου διεξήγαγε συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, και ότι βρίσκεται καθ' οδόν προς

τη Ντόχα του Κατάρ.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, σε ανακοίνωσή της η Χαμάς σημείωσε ότι η εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και η κατάληψη του συνοριακού περάσματος της περιοχής είχαν στόχο να εμποδίσουν τις προσπάθειες των μεσολαβητών και να κλιμακώσουν τον πόλεμο. Επίσης, επαναβεβαίωσε τη «δέσμευση και προσήλωσή της» στην τρέχουσα πρόταση.

{https://twitter.com/haaretzcom/status/1788549754802061611}

Παράλληλα, το Al-Qahera News που πρόσκειται στις υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου, ανέφερε και αυτό ότι οι εκπρόσωποι της Χαμάς και του Ισραήλ έφυγαν από το Κάιρο.

Οι προσπάθειες της Αιγύπτου και άλλων μεσολαβητριών χωρών, όπως του Κατάρ και των ΗΠΑ, «συνεχίζονται ώστε να υπάρξει κάποια προσέγγιση στις απόψεις των δύο μερών», προσέθετε το Al-Qahera News, το οποίο επικαλέστηκε υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

ΟΗΕ: 80.000 άνθρωποι έφυγαν από τη Ράφα

Σε μια άλλη εξέλιξη, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα από τις 6 Μαΐου, όταν το Ισραήλ διέταξε τους Παλαιστίνιους που ζούσαν στο ανατολικό τμήμα της πόλης να απομακρυνθούν.

«Από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιχειρήσεις τους στις 6 Μαΐου, περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα, αναζητώντας καταφύγιο αλλού, το τίμημα που πληρώνουν αυτές οι οικογένειες είναι αφόρητο», ανέφερε η UNRWA στο X (πρώην Twitter), διευκρινίζοντας ότι «κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές» στη Λωρίδα της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tο Ισραήλ, Ράφα - Οι, Καΐρου,To israil, rafa - oi, kaΐrou