Super League: ΟΦΗ – Άρης 0-1, κλειδώνουν την 5η θέση οι «κίτρινοι»

Πολύτιμη νίκη για τον Άρη που «κλειδώνει» την 5η θέση – Χωρίς νίκη ο ΟΦΗ στα playoff.

Την αυλαία της 8ης αγωνιστικής των playoff της Super League άνοιξαν ΟΦΗ και Άρης, στο «Γεντί Κουλέ», με τους «κίτρινους» να εδραιώνονται στην 5η θέση.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης,

Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Ναμπί, Στάικος, Βαζ, Νέιρα, Φιγκεϊρέδο.

Άρης(Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Μαρτίνες, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν, έτσι οι «κίτρινοι» πίεσαν και άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα με σχετική άνεση. Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης, με το πλασέ του Φετφατζίδη που πήρε την μπάλα έπειτα από μία εξαιρετική συνεργασία των Ματίγια, Μαντσίνι και Κόρχουτ. Ο Φιγκεϊρέδο έφτασε πολύ κοντά στο να ισοφαρίσει για τους κρητικούς, καθώς μετά την εκτέλεση φάουλ του Ναμπί πρόλαβε τον τερματοφύλακα του Άρη, όμως η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. O Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο πρώτο μέρος, καθώς ο Ρόουζ αστόχησε στην εξ επαφής κεφαλιά με την μπάλα να πηγαίνει λίγο πιο ψηλά από εκεί που υπολόγισε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να μπαίνει με ένταση και να κερδίζει πέναλτι στο 50ο λεπτό του αγώνα, την εκτέλεση ανέλαβε ο Φιγκεϊρέδο ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουέστα που μάντεψε σωστά και έπιασε την μπάλα. Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε 8 λεπτά αργότερα όταν ο Φιγκεϊρέδο ξέφυγε από τον Μπαγκαλιάνη στην πλάτη της άμυνας, όμως έκανε κακό τελείωμα όταν βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα. O στράικερ του ΟΦΗ έχασε ακόμα μία ευκαιρία στο 77’ όταν το σουτ του από τα αριστερά σταμάτησε στο δοκάρι. Λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας, ο Φιγκεϊρέδο πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια για φάουλ πάνω στον Μπαγκαλιάνη, έτσι δεν θα είναι στην διάθεση του Γιώργου Σίμου στην τελευταία αγωνιστική.

Κορυφαίος παίκτης για τον Άρη ήταν ο τερματοφύλακας Χουάν Κουέστα ο οποίος, εκτός από το πέναλτι που έπιασε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, φάνηκε χρήσιμος σε αρκετές περιπτώσεις. Αντίθετα ο Φιγκεϊρέδο είχε τις ευκαιρίες όμως δεν κατάφερε να σκοράρει για να φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία. Έτσι ο Άρης φτάνει τους 41 βαθμούς και «κλειδώνει» την 5η θέση, ενώ ο ΟΦΗ παραμένει με 36 βαθμούς και χωρίς να έχει σημειώσει νίκη στα playoff.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα