Novartis: Οι ΗΠΑ δίνουν άσυλο στους Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες

Μια νέα ραγδαία εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση Novartis με τις ΗΠΑ να αποφασίζουν, μετά τον συμβιβασμό των Αρχών τους με την πολυθενική  και το πρόστιμο των 335 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια νέα ραγδαία εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση Novartis

με τις ΗΠΑ να αποφασίζουν, μετά τον συμβιβασμό των Αρχών τους με την πολυθενική  και το πρόστιμο των 335 εκατομμυρίων δολαρίων, να θέσουν υπό την προστασία τους τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Εστία. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι παράσχουν πολιτικό άσυλο προκειμένου οι μάρτυρες να προστατευθούν.

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, που εκπροσωπεί ως συνήγορος τους προστατευόμενους μάρτυρες που έδωσαν στοιχεία στην αμερικανική Δικαιοσύνη και στο FBI, δήλωσε στην ΕΡΤ πως οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την υπόθεση υψίστης σημασίας και παρακολουθούν κάθε εξέλιξη στην Ελλάδα.

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες σύμφωνα με τον κ. Σαράκη πήγαν στο FBI κι έδωσαν το 2014 τα πρώτα στοιχεία, βάσει του αμερικανικού νόμου για αθέμιτες πρακτικές εταιριών που είναι στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι δυο πρώτοι μάρτυρες ήταν στελέχη της Novartis και ο τρίτος προστέθηκε όταν η έρευνα είχε ήδη ξεκινήσει σε 29 χώρες, το 2017, ενώ ο δικηγόρος, πρόσθεσε, πως στην ελληνική Βουλή διαβιβάστηκαν μόνο οι καταθέσεις μαρτύρων των ελληνικών αρχών, δεν διαβιβάστηκαν στοιχεία από τους άλλους τρεις πληροφοριοδότες των αμερικανικών αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα