Netflix: 16 εκατομμύρια επιπλέον συνδρομητές λόγω κορονοϊού

Η διαδικτυακή πλατφόρμα είδε τους συνδρομητές της να «πιάνουν» τα 183 εκατομμύρια παγκοσμίως στο τέλος Μαρτίου.

Δεκαέξι εκατομμύρια επιπλέον συνδρομητές «τσίμπησε» το Netflix μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 το οποίο πέτυχε να κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως απολύτως απαραίτητη υπηρεσία σε ώρα κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και η αναγκαστική απομόνωση οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη να αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας στο σπίτι, με κύριο

αποδέκτη του «ρεύματος» την δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία γνώρισε την μεγαλύτερη ανάπτυξη από άποψη εγγραφής νέων συνδρομητών την ιστορία της.

ο συμπέρασμα είναι ότι οι εταιρείες video streaming θα συνεχίσουν να γνωρίζουν πιένες, ακόμα και αν η οικονομία συνολικά μπει σε φάση ύφεσης.

Ως αποτέλεσμα αυτού, οι μετοχές του Netflix ανέβηκαν, σε αντίθεση με την συνολική πορεία των αγορών που είναι σταθερά καθοδική.

Όμως, παρά το γεγονός ότι οι συνδρομητές αυξήθηκαν σε ποσοστό 23% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, τα συνολικά κέρδη της εταιρείας αυξάνουν με ρυθμούς χελώνας,, καθώς οι νομισματικές ισοτιμίες δεν της επιτρέπουν να αξιοποιήσει όπως θα ήθελε τα κέρδη εκτός Η.Π.Α.

Netflix και ανταγωνισμός
Παρά τον έντονο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει, το Netflix παραμένει για την ώρα κυρίαρχο στην αγορά, με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Αυτό οφείλεται κυρίως στον μεγάλο κατάλογο από σειρές που διαθέτει -άρχισε την παραγωγή δικών το σειρών πριν από επτά χρόνια-, ο οποίος είναι ικανός να κρατήσει καρφωμένο στον καναπέ του ακόμα και τον πιο απαιτητικό τηλεθεατή για καιρό. Έτσι, η αναγκαστική παύση των γυρισμάτων λόγω κορονοϊού δεν φάνηκε στον προγραμματισμό, όπως συνέβη με τους ανταγωνιστές.
Η μοναδική απειλή για την ώρα φαίνεται να προέρχεται από την διαδικτυακή πλατφόρμα της Walt Disney, η οποία έχει τα δικαιώματα προβολής αγαπημένων σειρών και ταινιών, με έμφαση στο παιδικό κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Netflix,