NYT: Ξανά υποψήφιος ο Τζόνσον μετά την παραίτηση Τρας - Οι άλλοι «μνηστήρες»

Δεν το βάζει κάτω ο Τζόνσον. Στην κούρσα της διαδοχής Σουνάκ, Γουάλας και Μόρντοντ.Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να είναι υποψήφιος στην αναμέτρηση για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος για να αντικαταστήσει τη Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε σήμερα, ανέφεραν οι…

«Χάος»: η λέξη καταλαμβάνει τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων σήμερα για να απεικονίσει την χθεσινή εφιαλτική ημέρα στο Γουέστμίνστερ, όπου η ψηφοφορία για το fracking μετατράπηκε

σε κλωτσοπατινάδα.

Για την Sun, η Λιζ Τρας έχει συντριβεί. Το κύρος της έχει καταρρακωθεί έπειτα από την χθεσινή χαώδη ημέρα, γράφει το βρετανικό ταμπλόιντ προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση καταρρέει μπροστά στα μάτια μας».

«Η πραγματικότητα της εξουσίας της Λιζ Τρας ήταν εύθραυστη (...) αλλά πλέον είναι καταδικασμένη», γράφει ο συντάκτης του κύριου άρθρου των Times.

Σε λίγα 24ωρα η κ. Τρας είδε την κυβέρνησή της να «τραντάζεται». Μετά την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών, Κουάζι Κουαρτένγκ, μόλις χθες παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Συγκεκριμένα, η Σουέλα Μπρέιβερμαν επέμεινε για μια σκληρή πολιτική απέλασης μεταναστών προς τη Ρουάντα, με τη βρετανίδα πρωθυπουργό να επιμένει σε πιο μετριοπαθή στάση.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τετάρτης τόσο η υπεύθυνη για την κομματική πειθαρχία Γουέντι Μόρτον αλλά και ο αναπληρωτής της, Γκρεγκ Γουίτακερ τους ήθελαν να παραιτούνται από τις θέσεις τους. Ωστόσο στη μία μετά τα μεσάνυχτα η Ντάουνινγκ Στρiτ έστειλε ενημέρωση ότι παραμένουν στη θέση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
NYT, Ξανά, Τζόνσον, Τρας,NYT, xana, tzonson, tras