NASA - SpaceX: Εκτοξεύτηκε η επανδρωμένη αποστολή προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Χωρίς προβλήματα έγινε η εκτόξευση του πυραύλου SpaceX από τη Φλόριντα των ΗΠΑ προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με δυο αστροναύτες της NASA η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 22:22 (ώρα Ελλάδας).

Επιτυχημένη ήταν η δεύτερη απόπειρα της Space Χ καθώς εκτοξεύτηκε η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η εκτόξευση του πυραύλου

από τη Φλόριντα των ΗΠΑ προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έγινε τις 22:22 (ώρα Ελλάδας).

Οι δύο αστροναύτες της NASA, Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλεϊ, ποιυ συμμετέχουν στην αποστολή έγραψαν ιστορία ως οι πρώτοι που εκτοξεύονται στο διάστημα επιβαίνοντες σε όχημα κατασκευασμένο από ιδωτική εταιρεία , την SpaceΧ του Ελον Μασκ.

{https://twitter.com/SpaceX/status/1266812530833240064}

Λίγα λεπτά αργότερα η SpaceX ανακοίνωσε ότι το Dragon βρίσκεται στην σωστή τροχιά για να φθάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η εταρεία SpaceX του επιχειρηματία Έλον Μασκ έφερε σε πέρας την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα από αμερικανικό έδαφος τα τελευταία δέκα χρόνια.

{https://twitter.com/SpaceX/status/1266815600698908673}

Η πρώτη απόπειρα, την περασμένη Τετάρτη, αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Οι υπεύθυνοι της αποστολής ακύρωσαν την αντίστροφη μέτρηση μόλις 17 λεπτά πριν ανάψουν οι κινητήρες του πυραύλου Falcon 9 στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα.

Παρακολουθείστε ζωντανά την εκτόξευση από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

{https://youtu.be/pMsvr55cTZ0}

Keywords
Τυχαία Θέματα
NASA - SpaceX, Εκτοξεύτηκε, Διεθνή Διαστημικό Σταθμό,NASA - SpaceX, ektoxeftike, diethni diastimiko stathmo