Διάγγελμα Πούτιν: Αυτοί που οργάνωσαν την ένοπλη εξέγερση, θα τιμωρηθούν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για την «ανταρσία» του Πριγκόζιν και της ομάδας Wagner.Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθύνθηκε με διάγγελμά του στον λαό της χώρας του, το πρωί του Σαββάτου (24/06), μετά την εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν και της μισθοφορικής ομάδας…

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου»

Αναλυτικά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι ως Ρώσος πρόεδρος και αρχιστράτηγος «θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου», συμπληρώνοντας: «Όσοι οργάνωσαν ένοπλη εξέγερση, θα λογοδοτήσουν. Όσοι

έχουν παρασυρθεί σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες».

Σε άλλο σημείο του διαγγέλματός του, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε: «Όλοι όσοι ακολούθησαν τον δρόμο της προδοσίας, θα τιμωρηθούν και θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου και ενώπιον του λαού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει τις απαραίτητες εντολές. […] Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι προδοσία. Τα προσωπικά συμφέροντα οδήγησαν στην προδοσία της χώρας μας και του σκοπού για τον οποίο αγωνίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας».

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι η εξέγερση της ομάδας Wagner αποτελεί «πισώπλατη μαχαιριά» για τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η «ένοπλη ανταρσία» της μισθοφορικής δύναμης της οργάνωσης αυτής είναι προδοσία και ότι «όποιος πήρε τα όπλα εναντίον του ρωσικού στρατού, θα τιμωρηθεί».

Κατόπιν, ο ίδιος τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τη Ρωσία και ότι θα ληφθούν «αποφασιστικά μέτρα» για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ροστόφ, μια νότια πόλη όπου ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live – Διάγγελμα Πούτιν, Πριγκόζιν, Wagner,Live – diangelma poutin, prigkozin, Wagner