Influencer έκλεψε 350 εκατ. λίρες - Συνελήφθη σε χλιδάτες διακοπές στο Ντουμπάι

Ένας Influencer από την Νιγηρία απέσπασε το ποσό των 350 εκατ. λιρών από τους followers του και έκανε χλιδάτη ζωή, ενώ είχε επισκεφθεί και την Σαντορίνη.

Ο Influencer Ρέιμοντ Αμπάς, γνωστός ως Hushpuppi, συνελήφθη γιατί έκλεψε 350 εκατ. λίρες από τους followers του.

Συγκεκριμένα, ο Νιγηριανός αστέρας του Instagram συνελήφθη,

όταν το FBI και η Interpol εισέβαλαν στο διαμέρισμά του στο Ντουμπάι την ώρα που κοιμόταν και βρήκαν πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας του Ντουμπάι Jamal al-Jalaf, δήλωσε ότι «οι ύποπτοι στοχοποιούσαν τα θύματα δημιουργώντας ψεύτικες ιστοσελίδες για γνώστες εταιρίες και τράπεζες με σκοπό την εξαπάτηση των θυμάτων».

{https://www.instagram.com/p/B5kH8mXp6cg/} 

Επίσης, οι Times τονίζουν ότι ο Jamal al-Jalaf είπε αναφορικά με τον Ρέιμοντ Αμπάς ότι μέσω των ψεύτικων ιστοσελίδων ο Νιγηριανός και οι συνεργάτες του έπαιρναν τους κωδικούς από τις πιστωτικές κάρτες των ανυποψίαστων followers ο οποίοι έδιναν τα στοιχεία τους για να προχωρήσουν για παράδειγμα σε κάποια αγορά.

Επιπλέον, στη συνέχεια το κύκλωμα προχωρούσε στο «ξέπλυμα» των κλεμμένων χρημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια των επιδρομών, οι ερευνητές αποκάλυψαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περίπου 2 εκατομμυρίων θυμάτων σε δεκάδες τηλέφωνα, υπολογιστές και σκληρούς δίσκους, ανέφερε η έκθεση.

{https://www.instagram.com/p/B8i9lnQpilS/}

Παράλληλα, οι Times υπογραμμίζουν ότι ο Νιγηριανός Influencer παρουσιάζει στα social media την χλιδάτη ζωή του με ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα μεγάλων σχεδιαστών, ιδιωτικά τζετ και διακοπές στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, όπως στη Σαντορίνη.

{https://www.instagram.com/p/BTtJAQ9lDlJ/?utm_source=ig_embed}

Keywords
Τυχαία Θέματα