Formula 1: «Βόλτα» για τον Χάμιλτον μέχρι την νίκη

Εύκολη νίκη για τον Λιούις Χάμιλτον και την Μερσέντες, με τους Μπότας και Φερστάπεν να συμπληρώνουν το βάθρο.

Εξαιρετική η Μερσέντες όλο το σαββατοκύριακο, με τον Χάμιλτον να παίρνει την pole position στην βροχή, το Σάββατο και την νίκη στον αγώνα της Κυριακής. Ο Βάλτερι Μπότας «οδηγεί» στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ ο Μάξ Φερστάπεν πήρε το πρώτο βάθρο της χρονιάς.

Ο αγώνας άρχισε επεισοδιακά για την Φεράρι καθώς στην Τρίτη στροφή του πρώτου γύρου, ο Σαρλ Λεκλέρκ επιτέθηκε στον Σεμπάστιαν Φέτελ με αποτέλεσμα να σπάσει η πίσω αεροτομή του

Γερμανού και να εγκαταλείψει στον αγώνα. Τα κακά μαντάτα για την «Σκουντερία» συνεχίστηκαν στον 5ο γύρο καθώς αναγκάστηκε να αποσυρθεί και ο Λεκλέρκ λόγω σπασμένου πατώματος στο μονοθέσιο.

Στους επόμενους γύρους το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην μάχη μεταξύ των δύο Ρενό, με τους Ρικιάρντο και Οκόν να «πιέζουν» ο ένας τον άλλο για πάνω από δέκα γύρους, ενώ οι Μπότας και Άλμπον προσπέρασαν τον Κάρλος Σάινθ ο οποίος είχε εκκινήσει από την 3η θέση. Η ένταση έλλειψε στην συνέχεια καθώς δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τις αλλαγές ελαστικών, όμως ο Εστεμπάν Οκόν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στο μονοθέσιό του.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Σέρχιο Πέρεζ ο οποίος εκκίνησε από την 17η θέση και ανέβηκε μέχρι την 6η όπου και τερμάτισε, καθώς ο Λάντο Νόρις τον προσπέρασε στα τελευταία μέτρα πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Έτσι ο Χάμιλτον έφτασε τις 85 νίκες στην καριέρα του και πλέον ο μόνος που κυνηγάει στην σχετική λίστα είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ με 91. Ο Βρετανός οδηγός δήλωσε: «Ο αγώνας εξελίχθηκε ωραία, δεν πίεσα το μονοθέσιό μου και γι’ αυτό μπόρεσα να μείνω στην πρώτη θέση. Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ για όλη την υποστήριξη».

Η σχάρα εκκίνησης:

H τελική κατάταξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Formula 1, Βόλτα, Χάμιλτον,Formula 1, volta, chamilton