Foreign Office: Δεν τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο

Τι απαντά το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας για την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου.Τo Foreign Office, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών ανέφερε ξεκάθαρα ότι δεν τελεί υπό αμφισβήτηση. «Δεν θεωρούμε ότι τελεί…

Δένδιας σε Τουρκία: Ετοιμοι να υπερασπιστούμε τα εδάφη και την κυριαρχία μας

«Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εδάφη και την κυριαρχία μας με όλα τα νόμιμα μέσα» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας σε συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του από την Πολωνία.

Όπως συμπλήρωσε «η κλιμάκωση

της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας φτάνει συνεχώς σε νέα ύψη. Μερικές φορές σε προσωπικό επίπεδο».

«Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Αλλά επίσης δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε έναν διαγωνισμό λέξεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει», συνέχισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το προφανές: ότι η σημερινή κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει καμία εντολή να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες. Τόσο το προηγούμενο όσο και το πρόσφατο "Μνημόνιο Συνεννόησης" που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και άκυρο».

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1577707718240092160}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Foreign Office, Αιγαίο,Foreign Office, aigaio