Eurobasket 2022: Παράσταση από την εθνική Ελλάδος - Ρεκόρ καριέρας για τον Γιάννη

Η Εθνική Ελλάδος έκανε μια μεγαλειώδης εμφάνιση κόντρα στην Ουκρανία και επικράτησε με 99-79, παραμένοντας αήττητη μετά από 4 αγώνες στο Eurobasket 2022.  Μπορεί οι Ουκρανοί να αμφισβήτησαν την κυριαρχία της εθνικής Ελλάδος στο παρκέ, όμως η κλάση, η μαχητικότητα και η ποιότητα των Ελλήνων παικτών φάνηκε με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με 99-79…

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι Ουκρανοί συνέχισαν να σταματούν τις επιθέσεις των Ελλήνων με τρόπους οι οποίοι θεωρήθηκαν από πολλούς

ως «αντιαθλητικοί», όμως τα σπρωξίματα θεωρήθηκαν απλά φάουλ από τους διαιτητές.

Ο «γαλανόλευκος» πάγκος χρεώθηκε με τεχνική ποινή, καθώς οι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν στους διαιτητές για αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γιάννη, ενώ νωρίτερα του είχαν γίνει συστάσεις από τους διαιτητές για τον ίδιο λόγο.

Το αντιαθλητικό φάουλ στον Γιάννη:

Μπορεί το παιχνίδι να είχε γίνει πιο… σκληρό, όμως οι Έλληνες παίκτες συνέχιζαν να παίζουν ποιοτικό μπάσκετ και να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα στους φιλάθλους που είχαν βρεθεί στο «Forum» του Μιλάνου.

Η τρίτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη οι οποίοι, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ κάνοντας νευρικούς τους αντιπάλους τους που υπέπεσαν σε αβίαστα λάθη σε αρκετές περιπτώσεις.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην δημιουργία όσο και στο σκοράρισμα, δίνοντας λύσεις στα σημεία που η ομάδα δυσκολευόταν να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Αγραβάνης 5 (1), Γιάννης Αντετοκούνμπο 41, Θανάσης Αντετοκούνμπο 2, Καλάθης 13 (3), Ντόρσεϊ 13 (1), Λαρεντζάκης 2, Λούντζης 2, Παπαγιάννης 6, Παπανικολάου 4 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 7 (1).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αϊνάρς Μπαγκάτσκις): Μπλίζνιουκ 4, Μπομπρόφ 3 (1), Λεν 10 (2), Μίχαϊλιουκ 16 (1), Πούστοβι 6, Σάνον 16 (3), Σκαπίντσεφ 4, Σιντόροφ 10 (2), Τκατσένκο 8, Ζότοφ 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα