Euro 2020: Αγγλία και Δανία για μία θέση στον τελικό

Ένα εισιτήριο απομένει για τον μεγάλο τελικό του Euro 2020, με την Δανία και την Αγγλία να είναι οι δύο διεκδικήτριες οι οποίες θα αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης απόψε στις 22:00 στο Wembley.Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την σέντρα του δεύτερου ημιτελικού του Euro 2020, ο οποίος θα διεξαχθεί απόψε στις 22:00 στο Wembley, όπου η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα βρεθεί
αντιμέτωπη…

Δανία

Πρέπει να γίνει μεγάλη συζήτηση για τον πρώτο αγώνα της Δανίας στο φετινό Euro, όχι τόσο για το αγωνιστικό μέρος όσο για όλα όσα ακολούθησαν μετά το σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη στον Κρίστιαν Έρικσεν.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Φινλανδία, ο Δανός άσσος έπεσε στο έδαφος σε μία προσπάθεια να κάνει κοντρόλ, όμως έχασε τις αισθήσεις του.

Ο διαιτητής κάλεσε αμέσως το ιατρικό επιτελείο της ομάδας αλλά και τους διασώστες του γηπέδου οι οποίοι του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρισαν από τον αγωνιστικό χώρο, με τους συμπαίκτες του να τον συνοδεύουν.

Έπειτα από μία σειρά ανακοινώσεων η UEFA γνωστοποίησε ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί, όπως και έγινε, με την Φινλανδία να παίρνει την πρώτη της νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Σκανδιναβών συνεχίστηκαν, όμως στον δρόμο τους βρήκαν το ισχυρό Βέλγιο το οποίο επικράτησε με 2-1, οπότε μετά από δύο ήττες οι Δανοί είδαν την αναμέτρηση με την Ρωσία σαν… τελικό.

{https://twitter.com/EURO2020/status/1411358431030693888}

Το σύνολο του Κάσπερ Γιούλμαντ ήταν ασταμάτητο και επιβλήθηκε με 4-1, κατακτώντας την 2η θέση του ομίλου περνώντας στην φάση των «16» όπου κοντραρίστηκε με την Ουαλία.
Οι «δράκοι» υποκλίθηκαν στους αντιπάλους τους, οι οποίοι νίκησαν με 4-0 και πήραν με εμφαντικό τρόπο την πρόκριση στην προημιτελική φάση.

{https://twitter.com/EURO2020/status/1411389885991337997}

Η απρόβλεπτη Τσεχία με τον φορμαρισμένο επιθετικό της, Πάτρικ Σικ, δεν πτόησε την Δανία και επικράτησε με 2-1 παίρνοντας μία μεγάλη νίκη η οποία την έφερε στον ημιτελικό του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Αγγλία

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι η Αγγλία θα μπορέσει να φτάσει πολύ ψηλά στο φετινό Euro, με τα «τρία λιοντάρια» να τους δικαιώνουν τόσο με τις νίκες όσο και με τον τρόπο που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επιλέγει να ξεδιπλώνει το παιχνίδι του.

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα στην φάση των ομίλων, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σκοράρει και να δίνει στην ομάδα του το τρίποντο, ενώ το ντέρμπι με την Σκωτία στην δεύτερη αγωνιστική έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ.

{https://twitter.com/EURO2020/status/1412094422028898305}

Η Αγγλία ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου μετά την νίκη με 2-0 επί της Τσεχίας και πέρασε στην επόμενη φάση όπου διασταυρώθηκε με την Γερμανία.

Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στο Wembley όπου δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία και ακόμα μεγαλύτερη αντιπαλότητα παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και προσέφεραν ένα ενδιαφέρον θέαμα σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

{https://twitter.com/EURO2020/status/1412077812341788678}

Ραχίμ Στέρλινγκ και Χάρι Κέιν σκόραραν και έστειλαν την εθνική τους ομάδα στην προημιτελική φάση, όπου πέρασε και η Ουκρανία μετά την νίκη της επί της Σουηδίας καθώς επικράτησε με 2-1 στην παράταση.

Τα «τρία λιοντάρια» δεν δυσκολεύτηκαν και νίκησαν με 4-0, κάνοντας τους φιλάθλους στο Νησί να τραγουδήσουν ξανά το «It’s coming home», όμως πριν τον μεγάλο τελικό πρέπει να επικρατήσουν επί της πάντα απρόβλεπτης και ισχυρής Δανίας.

Ο Ημιτελικός

Μετά από την ανακοίνωση της UEFA, έγινε γνωστό ότι στον αγώνα θα σφυρίξει ο Ντάνι Μάκελι, που στην φετινή διοργάνωση είχε αναλάβει τις αναμετρήσεις Τουρκία-Ιταλία, Φινλανδία-Ρωσία και Αγγλία-Γερμανία.

Στην αποψινή αναμέτρηση υπάρχει ένα φαβορί, η Αγγλία, όμως κανένας δεν πρέπει να θεωρήσει δεδομένη την πρόκρισή της καθώς η Δανία διαθέσει ένα ισχυρό ρόστερ που την κάνει απρόβλεπτη και έτοιμη να διεκδικήσει το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό.

{https://twitter.com/EURO2020/status/1412053904733397007}

Όμως μεγάλο πλεονέκτημα για τους Άγγλους είναι το γεγονός ότι θα αγωνιστούν στην έδρα τους, με 60.000 φιλάθλους οι οποίοι θα βρίσκονται στις κερκίδες του Wembley να τους υποστηρίζουν και να περιμένουν να δουν την ομάδα τους να φτάνει στον τελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα