Covid-Toes: Το νέο κρυφό σύμπτωμα του κορονοϊού που ανησυχεί τους δερματολόγους

Πρησμένα και μελανιασμένα δάχτυλα ίσως συνδέονται με τον κορονοϊό υποστηρίζουν Αμερικανοί γιατροί. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. 

Ένα νέο σύμπτωμα που ενδεχομένως φανερώνει πώς ένας άνθρωπος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό εξετάζουν οι δερματολόγοι.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα πρησμένα και μελανιασμένα δάχτυλα που θυμίζουν κρυοπαγήματα και φαίνεται να συνδέονται με τη λοίμωξη του Covid-19.

Tο «Covid-Toes» όπως το ονόμασαν οι επιστήμονες έρχεται να προστεθεί στα περίεργα συμπτώματα της νόσου όπως είναι η απώλεια γεύσης και όσφρησης ή ακόμη και η επιπεφυκίτιδα την οποία

ερευνά ως ύποπτη η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας.

Ήδη, ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ ένα μητρώο για την παρακολούθηση των δερματολογικών επιπτώσεων που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με COVID-19 και έχει λάβει ήδη περισσότερα από 200 δείγματα. 

Ο Δρ. Esther Freeman, δερματολόγος και επιδημιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και μέλος στην ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, που διαχειρίζεται το μητρώο δήλωσε στο Business Insider πώς ήδη έχει διαπιστώσει αρκετούς ασθενείς με Covid-Toes. 

«Αν δείτε ένα τέτοιο σύμπτωμα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας και αν εκείνος δεν διαπιστώσει ότι προέρχονται από κάποιον δερματικό λόγο τότε πρέπει να κάνετε το τεστ για το κορονοϊό» λέει ο γιατρός.  «Πολλά είναι άγνωστα για το τι προκαλεί αυτήν την κατάσταση», συμπλήρωσε ο Freeman αν και αναφέρθηκε σε μερικές  κύριες θεωρίες που κυκλοφορούν στην ιατρική κοινότητα.

Η μία είναι ότι οι βλάβες μπορεί να εμφανίζονται επειδή ο ιός προκαλεί γενική φλεγμονή στο σώμα. Η άλλη είναι ότι ο ιός μπορεί να προκαλεί αγγειίτιδα, που σημαίνει ότι τα τοιχώματα των ίδιων των αιμοφόρων αγγείων έχουν υποστεί φλεγμονή. Μια τρίτη πιθανότητα είναι ότι οι βλάβες μπορεί να προκληθούν από θρόμβους αίματος στα αγγεία του δέρματος.

«Περισσότερες από μία από αυτές τις υποθέσεις είναι μπορεί να είναι αληθινές»  κατέληξε ο Freeman παραπέμποντας στο μέλλον για περισσότερα δεδομένα. 

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα