CDC: Οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής Covid-19

Το CDC εκτιμά πως οι έγκυες γυναίκες έχουνε περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία αν νοσήσουν με Covid-19. Τι συστήνουν οι ειδικοί.

Οι έγκυες γυναίκες με Covid-19 διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία και να καταλήξουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε σχέση με τις γυναίκες πουδ εν είναι έγκυες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, το

CDC προσθέτει την εγκυμοσύνη στον κατάλογο των καταστάσεων υγείας που κάνουν τους ασθενείς Covid-19 πιο πιθανό να υποστούν σοβαρές επιπλοκές.

Μια μελέτη του οργανισμού διαπίστωσε μάλιστα ότι οι έγκυες γυναίκες είχαν 5,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν στη ΜΕΘ και 1,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστεί να διασωληνωθούν.

Από την άλλη, οι έγκυες γυναίκες δεν είχαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με τα ευρήματα της ίδιας έρευνας.

«Οι έγκυες γυναίκες να λάβουν προφυλάξεις»

Ο διευθυντής Ρόμπερτ Ρέντφιλντ ανέφερε,πάντως, σε τηλεφωνική κλήση με δημοσιογράφους ότι το CDC συνιστά σε οποιονδήποτε διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για επιπλοκές της νόσου προκαλεί ο νέος κορονοϊός να περιορίσει την επαφή με άλλους όσο το δυνατόν περισσότερο. 

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να λάβουμε τις πληροφορίες εκεί έξω ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να λάβουν προφυλάξεις», ανέφερε επίσης μία εκπρόσωπος του αμερικανικού οργανισμού.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα