Brooks Brothers: Κήρυξε πτώχευση μετά από δύο αιώνες

Η Brooks Brothers που λειτουργεί από το 1818 έως σήμερα, κήρυξε πτώχευση.

Η διάσημη εταιρεία ρούχων Brooks Brothers κήρυξε πτώχευση, ύστερα από λειτουργία δύο αιώνων.

Μάλιστα, ο CEO της, ο 63χρονος ιταλός επιχειρηματίας Κλαούντιο

Ντελ Βέκιο, προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα P.J. Solomon, ώστε να διερευνήσει τις πιθανότητες πώλησης ή (στο χειρότερο σενάριο) της χρεοκοπίας της.

Επιπλέον, η εταιρεία Solitaire Partners βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Brooks Brothers για να υποβάλει προσφορά μόλις γίνει η πιθανή κατάθεση πτώχευσης.

Ιστορία δύο αιώνων

Η διάσημη φίρμα με όνομα βαρύ των δύο αιώνων που κουβαλάει, βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης. Ντύνει τους προέδρους των ΗΠΑ από το 1818 μέχρι σήμερα.

Η διάσημη φίρμα ρούχων Brooks Brothers, που ιδρύθηκε το 1818 στις ΗΠΑ, μέχρι σήμερα έχει ντύσει τη μισή Wall Street, αλλά και τους προέδρους των ΗΠΑ από τότε μέχρι και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά η μάρκα έγινε ευρέως γνωστή για το λανσάρισμα του ετοιμοφόρετου (ready-to-wear) κοστουμιού στην Αμερική, ενώ αργότερα εφηύρε το πουκάμισο με τα κουμπιά στους γιακάδες. Μέχρι πρότινος εξακολουθούσε ακόμη να λανσάρει νέες ενδυματολογικές φόρμουλες, όπως τα βαμβακερά πουκάμισα που δεν χρειάζονται σιδέρωμα και τις ανθεκτικές στους λεκέδες γραβάτες από καθαρό μετάξι. Ο Ντελ Βέκιο, γιος του Λεονάρντο ντελ Βέκιο – ιταλού δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του ομίλου οπτικών ειδών «Luxottica» και σταθερού φιλοξενουμένου στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο – βρίσκεται από το 2001 στο τιμόνι της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα