Φωτογραφία - ντοκουμέντο BILD: Ιδού ο «μυστικός στρατός» που θα εισβάλει στην Ουκρανία

Όλα δείχνουν εισβολή στην ανατολική Ουκρανία. Κίνηση ρωσικών ειδικών δυνάμεων, χωρίς σημαία και διακριτικά.Σειρήνες εισβολής ηχούν στην ανατολική Ουκρανία. Ρωσικές ειδικές δυνάμεις χωρίς σημαία και διακριτικά κινούνται προς την συνοριακή περιοχή Μαρινόφκα, μεταδίδει η εφημερίδα BILD. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ανακάλυψε περίπου 300…

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του

Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Νεκρός στρατιώτης σε βομβαρδισμό

Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο στρατός, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης έντασης.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν διευκρίνισαν πού πραγματοποιήθηκε η επίθεση, αναφέροντας μονάχα, σε ένα δελτίο τύπου, ότι ένας στρατιώτης «υπέκυψε στα τραύματά του» κι ένας άλλος τραυματίστηκε στον βομβαρδισμό.

Από τις αρχές του έτους και την αναζωπύρωση της έντασης στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, 9 στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί, οι περισσότεροι από πυρά του πυροβολικού.

Το 2021, σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, 66 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις περιοχές γύρω από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες «Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Οι φιλορώσοι αντάρτες υποστηρίζουν ότι άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τον ουκρανικό στρατό τις τελευταίες ημέρες, κάτι που εκείνος διαψεύδει, επαναλαμβάνοντας πως δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επιδρομή εναντίον αυτών των ζωνών.

Μαζική κυβερνοεπίθεση

Πολλοί επίσημοι ιστότοποι κυβερνητικών υπηρεσιών και τραπεζών μπήκαν στο στόχαστρο μιας νέας κυβερνοεπίθεσης σήμερα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτούς, ανακοίνωσε ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μιχαΐλο Φιοντόροφ ανέφερε ότι η επίθεση αυτή ξεκίνησε αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία των ιστοσελίδων πολλών τραπεζών και υπουργείων της Ουκρανίας.

Οι ιστότοποι του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργικού συμβουλίου ήταν μη προσβάσιμοι. Ο Φιοντόροφ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι ιστότοποι κατάφεραν «να ανακατευθύνουν τα αιτήματα πρόσβασης σε άλλον πάροχο ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη ζημία».

Η προέλευση αυτής της επίθεσης άρνησης παροχής υπηρεσίας (DDos) δεν έχει διευκρινιστεί.

Τον Ιανουάριο ουκρανικοί κυβερνητικοί ιστότοποι μπήκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης ευρείας κλίμακας. Τότε, οι αρχές ανέφεραν ότι διαθέτουν αποδείξεις για την εμπλοκή της Ρωσίας, κάτι που η Μόσχα διέψευσε.

Μια κυβερνοεπίθεση σε υποδομές στρατηγικής σημασίας για την Ουκρανία είναι ένα από τα σενάρια που έχουν αναφερθεί προάγγελος ότι θα αποτελούσε προάγγελο μιας «κλασικής» στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα επιβληθεί σε όλη την χώρα από αύριο, 24 Φεβρουαρίου, για 30 ημέρες.

Την πρόταση για επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην χώρα έκανε στην ουκρανική Bουλή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα