Al Jazeera: Ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν κι άλλο νοσοκομείο στη Γάζα - Φόβοι για νέο Αλ Σίφα

Περικυκλωμένο και δεύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.Περικυκλωμένο από ισραηλινά τανκς φαίνεται να είναι το νοσοκομείο της Ινδονησίας στη Γάζα, όπου τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το Al Jazzera. Δραματική είναι η περιγραφή…

Aίγυπτος: Το Ισραήλ θέλει να εκτοπίσει όλους του Παλαιστίνιους από τη Γάζα

Ο εκτοπισμός [παλαιστίνιων από τη Λωρίδα της Γάζας] θα απειλήσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα

στην περιοχή και στον κόσμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, προσθέτοντας ότι η πολιτική του Ισραήλ να εμποδίζει την είσοδο βοήθειας στη Γάζα στοχεύει συστηματικά στο να πιέσει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα.

«Δυστυχώς, οι σοβαρές ισραηλινές παραβιάσεις των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου δεν αποκαλούνται από κάποιους με το πραγματικό τους όνομα», είπε ο Σάμεχ Σούκρι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών στο Πεκίνο, μεταδίδει το Al Jazeera.

«Η Αίγυπτος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα, αλλά η πολιτική του Ισραήλ να εμποδίζει την είσοδο βοήθειας είναι μια συστηματική πολιτική που στοχεύει να ωθήσει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα υπό το βάρος των βομβαρδισμών και της πολιορκίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα