3 δωρεάν μεταδόσεις που δεν πρέπει να χάσετε την Κυριακή του Πάσχα

Ένα γκαλά όπερας με την διάσημη Ντινάρα Αλίεβα, η μυθική παράσταση των «Ορνίθων» του Νίκου Καραθάνου και «Του Κουτρούλη ο γάμος» από το Εθνικό

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Με μια απολαυστική πολιτική σάτιρα, την κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, έργο του 1845, το Εθνικό επιχειρεί να τονώσει το ηθικό των φίλων του θεάτρου σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η παράσταση που μαγνητοσκοπήθηκε το Φεβρουάριο του ’12 στην Κεντρική Σκηνή – Κτίριο Τσίλλερ του Εθνικού σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου και τον ρόλο του Μανόλη Κουτρούλη «ράπτη εκ Σύρας» κρατάει ο Νίκος Καραθάνος.
H παράσταση θα προβληθεί

την Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου, από τις 14:00 το μεσημέρι έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας 20 Απριλίου, στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Με ένα γκαλά όπερας – αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, μαγνητοσκοπημένο τον Σεπτέμβριο του ’17, για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της ντίβας, θα μας ευχηθούν για το Πάσχα το Μέγαρο και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η διάσημη Αζέρα σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα ερμηνεύει αγαπημένες άριες από κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου που σφράγισε με την ερμηνεία της η θρυλική ντίβα, όπως η «Τόσκα» και η «Μανόν Λεσκώ» του Πουτσίνι, ο «Τροβατόρε», η «Αΐντα» και «Η δύναμη του πεπρωμένου» του Βέρντι, η «Αντριάνα Λεκουβρέρ» του Τσιλέα. Στο πόντιουμ ο Μίλτος Λογιάδης.
Για να απολαύσετε το γκαλά με τίτλο «La Diva» πηγαίνετε στη διεύθυνση http://www.megaron.gr/default.asp?pid=395&la=1 την Κυριακή του Πάσχα, ώρα 21:30.

ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ / ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Στην Αργολίδα θα μας ταξιδέψει η Στέγη με μια παράσταση που συνεχίζει να ενθουσιάζει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, μέσα από το βλέμμα του Νίκου Καραθάνου, άνοιξαν για πρώτη φορά τα φτερά τους το καλοκαίρι του 2016 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, απ’ όπου και η μαγνητοσκόπηση, και από τότε δεν έχουν βρει ησυχία: Αθήνα, Νέα Υόρκη, Σαντιάγο και το ταξίδι συνεχίζεται.
Μπορείτε να δείτε την παράσταση στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση https://www.youtube.com/onassisfoundationchannel από την Κυριακή 19 Απριλίου στις 21:00 έως την Κυριακή 26 Απριλίου την ίδια ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακή, Πάσχα,kyriaki, pascha