«3 Brothers»: Η νέα μικρού μήκους ταινία του Spike Lee για τον θάνατο του George Floyd

Ο διάσημος σκηνοθέτης των «Κάνε το σωστό» και «Malcolm X» έδωσε στη δημοσιότητα την ταινία του στη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN για τις φυλετικές ταραχές.

Ο Spike Lee έδωσε στην δημοσιότητα την ταινία, η οποία τιτλοφορείται «3 Brothers» στη διάρκεια εμφάνισής του στο CNN. Η ταινία εξισώνει την κακομεταχείριση που υπέστη ο George Floyd με την τύχη των Eric

Garner και Radio Raheem, του ήρωα του έργου του Lee «Κάνε το σωστό» (1989).

Η ταινία αρχίζει με τη φράση «Θα σταματήσει ποτέ η ιστορία να επαναλαμβάνεται» και περιλαμβάνει πλάνα από τις συλλήψεις των George Floyd και Eric Garner, του αφροαμερικανού που πέθανε στα χέρια της αστυνομίας στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης το 2014, καθώς και την σκηνή του θανάτου του Radio Raheem.

«Πως μπορούν κάποιοι να μην αντιλαμβάνονται γιατί ο κόσμος αντιδρά με αυτό τον τρόπο; Αυτό που συμβαίνει δεν είναι κάτι καινούργιο. Είδαμε τις ταραχές του ’60, τη δολοφονία του Dr King… Κάθε φορά που κάτι συμβαίνει και δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, ο κόσμος αντιδρά για να ακουστεί», δήλωσε ο σκηνοθέτης, ο οποίος φορούσε ένα T-shirt με την ένδειξη 1619, την χρονιά που το πρώτο «φορτίο» σκλάβων έφτασε στην Βιρτζίνια.

{https://youtu.be/SBo9hBtGmHA}

Keywords
Τυχαία Θέματα