Ξέχασε τον Παναθηναϊκό που ήξερες…

17:04 14/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Άλλες εποχές ήταν μαγαζί… γωνία, τώρα επικρατεί ανασφάλεια. Η νέα κατάσταση στον Παναθηναϊκό, το τέλος εποχής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η διαμάχη με την Ευρωλίγκα και η ενδεχόμενη μετακόμιση στο BCL έχουν αλλάξει σε τεράστιο βαθμό τον τρόπο που βλέπει η αγορά την ομάδα του Τριφυλλιού.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία brand της Ευρωλίγκας, με έξι ευρωπαϊκές κούπες και τεράστια ιστορία από πίσω του. Η αβεβαιότητα όμως των Πρασίνων αυτήν την στιγμή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και στο υπάρχον ρόστερ τους

και στους παίκτες που είτε είχαν συμφωνήσει μαζί τους είτε διαπραγματευόντουσαν για να τους φέρουν στο ΟΑΚΑ.

Μία ιστορία που προκαλεί τριγμούς στα εσωτερικά του Παναθηναϊκού και αδιαμφισβήτητα τον αναγκάζει να δυσκολεύεται για την στελέχωση του ρόστερ του για την επόμενη σεζόν.

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Οπως και να το δει κανείς, αυτήν την περίοδο και με τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν προκύψει, οφείλει να ξεκινήσει από την αρχή. Χωρίς τον Νικ Καλάθη, χωρίς τον Τζίμερ Φριντέτ, τον Ράις, τον Ουάιλι, λογικά τον Τόμας, αλλά και άλλους ακόμα. Την ίδια ώρα η τριβή με την Ευρωλίγκα δημιουργεί και άλλες σκέψεις σε αυτούς που έχουν συμβόλαια με το Τριφύλλι. Είναι εύλογο, πως οι αθλητές αυτού του επιπέδου, θέλουν πάντα να αγωνίζονται απέναντι στους κορυφαίους και να έχουν δίπλα τους αξιόλογους συμπαίκτες για να παλέψουν ίσως και για το επόμενο συμβόλαιό τους.

Πράγμα λογικό. Από την άλλη, το να είσαι στην Ευρωλίγκα και να… απειλείσαι να αγωνιστείς στο BCL είναι κάτι που σε αναγκάζει να μπαίνεις σε δεύτερες σκέψεις. Και όλα αυτά όταν πρέπει η ομάδα να επαναδιαπραγματευτεί με τους παίκτες της νέα συμβόλαια και με μειωμένες αποδοχές. Γιατί ένας παίκτης ας πούμε να πει «ναι» σε μία τέτοια πρόταση, όταν γνωρίζει ότι μπορεί από την επόμενη σεζόν (2021/22) να μείνει ελεύθερος

Η αλλαγή είναι… απότομη και δύσκολη για να μπορεί να δημιουργήσει προσδοκίες για κάτι καλό και ελπιδοφόρο. Παράλληλα, χωρίς κάποιον ισχυρό πόλο όπως ο Νικ Καλάθης, ή άλλες μορφές του παρελθόντος όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης. είναι απορίας άξιο το πως θα μπορέσει η ομάδα του Τριφυλλιού να ορθώσει ανάστημα.

ΧΑΛΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΛΟΓΩ… BCL

Παίκτες από το επάνω ράφι πλέον είναι πολύ δύσκολο να γίνουν κάτοικοι ΟΑΚΑ. Το γνωρίζει καλά αυτό ο Γιώργος Βόβορας, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του έχει στραφεί σε περιπτώσεις… λαχείων. Εκτός από τους παίκτες που γνωρίζει από την ελληνική αγορά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσέγγισε και αθλητές από την Ευρωλίγκα ή του Eurocup για να τους φέρει στην ομαδα του.

Το αποτέλεσμα; Είτε κλειστές πόρτες λόγω της αβεβαιότητας ή απλώς ένα… περίμενε και στην αναμονή για να μπορέσει να εξετάσει και τις υπόλοιπες προτάσεις του.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι αυτά τον Τζόρνταν Μόργκαν και Λορέντζο Μπράουν. Αμφότεροι από τους αθλητές που οι Πράσινοι είχαν έρθει πολύ κοντά, καθώς είχε εξεφραστεί το ενδιαφέρον προς το πρόσωπό τους, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε επίσημη πρόταση.

Μπορεί λοιπόν οι παίκτες να είχαν… δώσει τα χέρια, ομως από την στιγμή που δεν υπήρξε επίσημη πρόταση, τότε ο δρόμος ήταν διάπλατος για να συμφωνήσουν αμφότεροι με άλλες ομάδες. Ακόμα και με μειωμένο ρόλο και μικρότερες αποδοχές.

Ο Τζόρνταν Μόργκαν περίμενε τον Παναθηναϊκό για καιρό, από το FIBA Europe Cup θα έφτανε στην Ευρωλίγκα, όμως όσο καθυστέρησε το Τριφύλλι τόσο αυξανόντουσαν οι μνηστήρες. Η Ούνιξ επέμενε, αυτός πλήρωσε το buy out του από την Καρσίγιακα και ο παίκτης χάθηκε.

Το ίδιο περίπου και με τον Μπράουν. Ένας παίκτης που έμοιαζε ως σίγουρος, έκανε πίσω υπό τον φόβο να αγωνιστεί στο BCL και κοιτάει τον δεύτερο ρόλο στην Μακάμπι από εκεί που θα ήταν ηγέτης στο ΟΑΚΑ.

Και είναι κι άλλες περιπτώσεις αθλητών που τα ονόματά τους δεν έχουν βγει προς τα έξω. Με τον Παναθηναϊκό να κοιτάει ζεστά την περίπτωση του Μάρκους Φόστερ για τον άσο, ενός αθλητή που κοστίζει κάτι παραπάνω από 300 χιλιάδες δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα