Ξάνθη- Ατρόμητος 1-0

19:13 1/12/2019 - Πηγή: To10.gr

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου στα «Πηγάδια» και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από πέντε αγωνιστικές, πιάνοντας τον ΟΦΗ στους 19 βαθμούς και την τρίτη θέση.

Οι γηπεδούχοι με υπηρεσιακό προπονητή των Γιώργο Κώλτση, μετά την απόλυση του Κίκο Ραμίρεθ μπορεί να μην εκθείασαν με την απόδοσή τους, αλλά πήραν το τρίποντο, φτάνοντας στη νίκη μετά τις 5 Οκτωβρίου (το διπλό με τον Παναθηναϊκό).

Αντίθετα οι Περιστεριώτες ήταν κακοί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού,

απείλησαν μόνο με τον Μανούσο και έμειναν για άλλο ένα παιχνίδι χωρίς πόντο εκτός έδρας.

Το ματς

Η Ξάνθη έχασε ευκαιρία να προηγηθεί των φιλοξενούμενων στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τον Στούργκεον, αλλά αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου!

Ανδρούτσος από μεριάς φιλοξενούμενων και Εντουάρντο από εκείνη των γηπεδούχων είχαν τη στιγμή τους, αλλά μηδέν εις το πηλίκο.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, με την Ξάνθη να έχει τον έλεγχο και τον Ατρόμητο να δυσκολεύεται στο δεύτερο μισό του αγωνιστικού χώρου.

Στο 57ο λεπτό, ο Χαρίσης ανέτρεψε τον Ντουρίτσκοβιτς, με τον διαιτητή να δείχνει την λευκή βούλα και τον Εντουάρντι να νικάει τον Μέγιερι από τα 11 βήματα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Άμπατ απέκρουσε, κρατώντας το 1-0. Από εκεί και πέρα όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φανούν πιο απειλητικοί, με την Ξάνθη να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο για τη μάχη της εξάδας.

Το δεκάρι: Ο Άμπατ. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης για άλλο ένα ματς ήταν σταθερός και όποτε χρειάστηκε να παρέμβει, ήταν εκεί. Η απόκρουσή του στην κεφαλιά του Μανούσου λίγο μετά το γκολ της ομάδας του, καθοριστική.

Το κλειδί: Το ξεκίνημα της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο. Από τα πρώτα λεπτά των δεύτερων 45, η Ξάνθη έδειξε ότι θέλει κάτι παραπάνω από τον πόντο και τελικά βρήκε το γκολ που της έδωσε τη νίκη.

Στον πάγκο: Ο Χαρίσης υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι σε μια φάση που θα μπορούσε να αποφύγει. Ο μέσος του Ατρόμητου δεν ήταν καλός και η φάση αυτή ήταν αρνητικό… κερασάκι στην τούρτα.

Γιατί κόουτς: Το τεχνικό τιμ των φιλοξενούμενων προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει από τον πάγκο. Τόνωσε το επιθετικό στοιχείο, αλλά οι αλλαγές τόσο των Ρόσα και Γιακουμάκη, όσο και του Ούμπιδες δεν βοήθησαν.

Ξάνθη (Κόλτσης – Σιδερίδης): Αμπάντ, Στάρτζεον, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Μαλεζάς, Εντουάρντο (84′ Ντε Λούκας), Ρενέλα (65′ Μπαριέντος), Καρασαλίδης, Τέρκι (55′ Καμαρά), Σόσα

Ατρόμητος (Κορακάκης – Οφρυδόπουλος): Μέγιερι, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόσα, Μπαένα (83′ Ούμπιδες), Χαρίσης, Μανούσος, Ανδρούτσος (68′ Ρόσα), Ενσικουλού, Βέλλιος (54′ Γιακουμάκης)

Keywords
Τυχαία Θέματα