Βασίλης Μπάρκας: Κι όμως είναι ακόμα εδώ…

20:24 1/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Είναι νομοτελειακά αναμενόμενο. Ο Βασίλης Μπάρκας είτε θα γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ, που θα την οδηγήσει στην Αγιά Σοφιά, «εγκαινιάζοντας» τα γκολποστ στο νέο «σπίτι» της ομάδας, είτε θα αποτελέσει την πρώτη της μεγάλη… εξαγωγή, το πρώτο ηχηρό deal, κάνοντας το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μέχρι τον αναπάντεχο μυϊκό τραυματισμό του τον Ιούλιο, το φετινό καλοκαίρι έμοιαζε ιδανικό.

Με

αποκορύφωμα την εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία, ο διεθνής πορτιέρε έβλεπε τους κόπους τριών ετών στα κιτρινόμαυρα να αποφέρουν καρπούς. Το όνομά του φιγούραρε πρώτο στην κιτρινόμαυρη μαρκίζα. Άπαντες έκαναν λόγο για το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Οι ατζέντηδες ρωτούσαν με συνέπεια, την τιμή πώλησης, το πόσο διατεθειμένη είναι η Ένωση να τον παραχωρήσει. Έμοιαζε θέμα ημερών.

Στην ΑΕΚ προετοιμάζονταν για… την ζωή μετά τον Μπάρκα. Ο Τσιντώντας ετοιμαζόταν να επωφεληθεί της ευκαιρίας και όλα έδειχναν να παίρνουν τον δρόμο τους. Μια συμφέρουσα πρόταση και οι άνθρωποι των Κιτρινόμαυρων, θα έβαζαν μπρος τις λεπτομέρειες του deal, και τα ταμεία της ομάδας θα ετοιμάζονταν για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Ο Βασίλης Μπάρκας ήταν το πιο hot όνομα για την ΑΕΚ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, όμως (για λίγο) όλα πάγωσαν, με τον έμπειρο πορτιέρε να τραυματίζεται σε μια κάκιστη χρονικά στιγμή.

Εκεί που περίμεναν να έρθει η πολυπόθητη πρόταση, ήρθε τελικώς ένα μυϊκός τραυματισμός (θλάση), στην πλέον ακατάλληλη στιγμή, σε εκείνη που έχει πλέον απενεργοποιήσει κάθε μεταγραφική κουβέντα…

Κι όμως ο Έλληνας κίπερ, με την εμφάνισή του κόντρα στην Μπασακσεχίρ το βράδυ της Τετάρτης (31/07), ήρθε να κάνει τη ρελάνς. Ο 25χρονος κίπερ πριν το ματς με τη δευτεραθλήτρια Τουρκίας (και προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού) είχε επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Σε όσους διερωτόνταν αν θα προλάβει τα ματς της Ένωσης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με τους Τσιντώτα και Αθανασιάδη να βρίσκονται σαφώς σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας, απάντησε ο ίδιος στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ομάδα των Ρομπίνιο, Τουράν.

Ο Μπάρκας ήταν αδιαμφισβήτητα ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ κόντρα στην Μπασάκ, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού της ταξιδιού (στους προκριματικούς γύρους του Europa League). Πραγματικός κέρβερος, ήταν παρών όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του, «σβήνοντας» και τις αμυντικές της ανορθογραφίες. Έτσι εκεί που η ευκαιρία του για το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό έδειχνε να θολώνει, ήρθε η χθεσινή του εμφάνιση να επαναφέρει τις… ισορροπίες και να επαναπροσδιορίσει τις διαδρομές.

Έως τώρα στην καριέρα του, το δρομολόγιο ήταν σύντομο. Θήτευσε στον Ατρόμητο την τριετία (2013-16), μέχρι την μεταγραφή του στην ΑΕΚ  το 2016. Την πρώτη του σεζόν κάτω από τα κιτρινόμαυρα γκολκποστ μέτρησε 22 συμμετοχές (σε όλες τις διοργανώσεις) και κράτησε αλώβητη την εστία του σε 13 εξ’ αυτών.

Πέρυσι (2017-2018), σε μια σεζόν που ξεκίνησε με τραυματισμό και απουσία μηνών, φόρεσε τα γάντια του 15 φορές και σε 10 παιχνίδια δεν χρειάστηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, πήρε την θέση του κάτω από τα δοκάρια 41 φορές και κράτησε το μηδέν σε 22 παιχνίδια.

Όταν το καλοκαίρι του 2016 ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να δαπανήσει 600.000 ευρώ για να αγοράσει έναν Έλληνα τερματοφύλακα 22 ετών, με μόλις μία σεζόν ως βασικός στη μεγάλη κατηγορία, γνώριζε μάλλον ότι παίρνει στα χέρια του τον επόμενο ηγέτη της ομάδας, ή το λαμπερό στολίδι της βιτρίνας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα