ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Άλμπα Βερολίνου 88-93

Η Άλμπα Βερολίνου έκανε την έκπληξη της χρονιάς έως τώρα στη φετινή Euroleague καθώς πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 93-88 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μπήκε καλά στο παιχνίδι και με ωραία ενέργεια του Σενγκέλια βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 7-5. Δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Γκίφι με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην Άλμπα (13-15) αλλά ο Κλάιμπερν με την πολύ καλή του εμφάνιση

γύρισε το ματς και η ρωσική ομάδα έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 19-17.

Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η ΤΣΣΚΑ είχε το προβάδισμα αλλά η Άλμπα δεν την άφηνε να το διευρύνει. Για ολόκληρο το δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο μεταξύ τους σκορ και τελικά πήγαν στα αποδυτήρια με το 51-47 υπέρ των Ρώσων.

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μέχρι ένα σημείο το μικρό τους προβάδισμα (60-55) ωστόσο οι Γερμανοί βελτίωσαν την άμυνά τους και στην επίθεση βρήκαν πολλές λύσεις έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Φοντέκιο. Ως εκ τούτου, οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την κατάσταση και έκλεισαν το δεκάλεπτο με το υπέρ τους 68-65.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς. Η Άλμπα απέκτησε την κυριαρχία στο παρκέ και βρέθηκε μπροστά μέχρι και στο +10 (67-77). Η ΤΣΣΚΑ είχε τους Κλάιμπερν και Τζέιμς να είναι οι μόνοι που έκαναν σοβαρή προσπάθεια για να την ξαναβάλουν στο παιχνίδι και τελικά αυτό έγινε καθώς η διαφορά έπεσε στους 2 (85-87). Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν άφησαν τη ρωσική ομάδα να γυρίσει το παιχνίδι και έφυγε με την πολύ μεγάλη νίκη με 93-88.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 51-47, 65-68, 88-93

Keywords
Τυχαία Θέματα