Τσέλσι – Βαλένθια 0-1 (vid)

00:10 18/9/2019 - Πηγή: To10.gr

Με ένα υπερπολύτιμο διπλό (0-1), που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη μάχη για την πρόκριση στους «16» του Champions League, δραπέτευσε από το Λονδίνο η Βαλένθια, με τις Νυχτερίδες να πίνουν το… αίμα των παικτών της Τσέλσι!

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ροντρίγκο στο 74ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 87’ με τον Μπάρκλεϊ. Οι Ισπανοί ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό Champions League

και ισοβαθμούν στους 3 βαθμούς με τον Αγιαξ, ο οποίος κέρδισε με 3-0 την Λιλ.

Την επόμενη αγωνιστική η Βαλένθια υποδέχεται την ολλανδική ομάδα, ενώ η Τσέλσι αγωνίζεται στη Γαλλιά.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και στο 6’ απείλησαν για πρώτη φορά με τον Αλόνσο. Ο Ισπανός μπακ σούταρε δυνατά, αλλά ο Σίλεσεν μπλόκαρε. Στο 16’ ο Φρανκ Λάμπαρντ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, όταν είδε τον Μάουντ να τραυματίζεται. Ο νεαρός τεχνικός αντικατέστησε τον Αγγλο μεσοεπιθετικό με τον Πέδρο, με τον Ισπανό να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 30’ η Βαλένθια επισκέφθηκε για πρώτη φορά με αξιώσεις τα καρέ των γηπεδούχων, αλλά το σουτ του Βας έφυγε άουτ. Στο 33’ και στο 42’ η Τσέλσι απείλησε με τον Γουίλιαν. Στην πρώτη περίπτωση ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική, ενώ στη δεύτερη αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία ήταν η Βαλένθια. Οι Ισπανοί εκτέλεσαν το κόρνερ που είχαν κερδίσει, ο Γκαμέιρο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Στο 62’ ο Σίλεσεν πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στο χτύπημα φάουλ του Μάρκος Αλόνσο, ενώ 66’ ο Βας αστόχησε απέναντι στον Κέπα. Ο,τι δεν κατάφερε ο Βας, το έκανε στο 74’ ο Ροντρίγκο.

Ο Ντάνι Παρέχο εκτέλεσε το φάουλ, ο κινήθηκε πανέξυπνα στην πλάτη της άμυνας και με μονοκόμματο σκαστό σουτ έκανε το 0-1. Εντεκα λεπτά αργότερα η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βας, το οποίο υπέδειξε ο Τσακίρ μετά τη χρήση του VAR. Ο Μπάρκλεϊ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά η Βαλένθια κράτησε το μηδέν και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο Λονδίνο.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Ζουμά (73′ Ζιρού), Κρίστενσεν, Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς (80′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Μάρκος Αλόνσο, Γουίλιαν, Μάουντ (16′ Πέδρο), Αμπραχαμ.

Βαλένθια (Αλμπερτ Θελάδες): Σίλεσεν, Βας, Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά, Κοκλέν, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Τσέρισεφ (91′ Ντιακαμπί), Γκαμειρό (70′ Μάξι Γκόμες), Ροδρίγο (90′ Λι).

Δείτε το γκολ του Ροντρίγκο:

Passe de gênio (como ele é) de Parejo e finalização fantástica de Rodrigo para dar 3 pontos importantíssimos para o Valencia fora de casa. La Liga wins https://t.co/2iTV4tPMMt

— Joabe (@joabeives23) September 17, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα