Τραβάει το σχοινί ο ΠΑΟΚ: «UEFA, LA COSA NOSTRA OF MODERN FOOTBALL»!

23:06 29/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Από το δεύτερο παιχνίδι με τον Αγιαξ, ο ΠΑΟΚ έχει επιδοθεί σε μία εξαιρετικά επιθετική ρητορική εναντίον της UEFA. Οι Θεσσαλονικείς ακόμη και μέσα από τα επίσημα social media και την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, έκαναν επιθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αλλά αυτό που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, δεν αποκλείεται να φέρει άσχημα νέα στον

Δικέφαλο.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σήκωσαν ένα τεράστιο πανό στην κεντρική εξέδρα της Τούμπας, με το ξεκάθαρο και άκρως επιθετικό μήνυμα: «UEFA, LA COSA NOSTRA OF MODERN FOOTBALL»! Ενα μήνυμα που δεν χρειάζεται καν μετάφραση, καθώς χαρακτηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ως Μαφία, ως Κόζα Νόστρα του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Σε Live μετάδοση.

Το περιεχόμενο του πανό καταγράφηκε από τον παρατηρητή του αγώνα και πλέον απομένει να φανεί το ύψος της τιμωρίας που θα δεχθεί ο ΠΑΟΚ. Χωρίς, ωστόσο, να είναι σαφές με ποιο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα θα κληθεί ο Δικέφαλος.

Εάν κληθεί με το Αρθρο 16, παρ. 2, εδ. e, τότε είναι πιθανό να τη γλιτώσει με πρόστιμο. Αναλυτικά το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει τα εξής:
«…όλες οι ενώσεις και οι σύλλογοι ευθύνονται για την ακόλουθη ακατάλληλη συμπεριφορά εκ μέρους των υποστηρικτών τους και μπορεί να υπόκεινται σε πειθαρχικά μέτρα και οδηγίες ακόμη και αν μπορούν να αποδείξουν την αμέλεια όσον αφορά την οργάνωση του αγώνα:
e. η χρήση κινήσεων, λέξεων, αντικειμένων ή οποιουδήποτε άλλου μέσου για τη μετάδοση ενός προκλητικού μηνύματος που δεν είναι κατάλληλο για αθλητικό γεγονός, ιδιαίτερα προκλητικά μηνύματα που έχουν πολιτικό, ιδεολογικό, θρησκευτικό ή προσβλητικό χαρακτήρα».

Οπως και να έχει, ωστόσο, όποια κι αν είναι τελικά η τιμωρία του ΠΑΟΚ, είναι σαφές ότι αυτή η βεντέτα του Δικεφάλου με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν είναι λογικό να συνεχίζεται. Και κυρίως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγάλει νικητή τον Δικέφαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα