Το ποδόσφαιρο σε ένα παράλληλο… σύμπαν (pics)

17:42 4/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω-κάτω στο άθλημα, δημιούργησε νέους κανόνες και «παραμόρφωσε» την μεταγραφική περίοδο. Όμως, μία ματιά στις πρώτες θέσεις των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος ότι το ποδόσφαιρο έχει μπει σε νέα εποχή. Η απουσία των φαβορί και η αντικατάστασή τους από ομάδες-«έκπληξη» στην κορυφή, είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος ότι η φαντασία δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα πλέον.

Μόνιμοι πρωταθλητές μακριά από τη κορυφή…

Τα τρία από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα

της Ευρώπης, έχουν σταθερό πρωταθλητή την τελευταία δεκαετία. Συγκεκριμένα, οι Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία γνωρίζουν από την αρχή της σεζόν, ποια ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει όμως. Μπορεί η σημερινή μορφή να είναι προσωρινή, όμως αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Ίσως το μεγαλύτερο σοκ, εντοπίζεται στη Ligue 1. Στη κορυφή του πίνακα δεσπόζει η Ρεν με 13 βαθμούς στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, με τη νεοφώτιστη Λενς να την ακολουθεί με τους ίδιους βαθμούς. Όσο για την Παρί Σεν Ζερμέν, βρίσκεται πίσω τους με 12 βαθμούς αλλά και ένα ματς περισσότερο.

Στην Ιταλία, η κορυφή έχει το όνομα της Αταλάντα, η οποία έχει το τρία στα τρία σε ισάριθμες αγωνιστικές και από πίσω της ακολουθεί η… Σασουόλο του Κυριακόπουλου με δύο βαθμούς λιγότερους. Η μόνιμη πρωταθλήτρια, Γιουβέντους, βρίσκεται στην 7η θέση και με πέντε πόντους μακριά από την ομάδα του Μπέργκαμο.

Στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να κατακτάει οποιαδήποτε κούπα βρίσκει μπροστά της, όμως στην Bundesliga, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Την θέση της στην κορυφή έχουν πάρει οι Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Λειψία, οι οποίες μετράνε επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες.

Αμφίρροπα πρωταθλήματα με «εκπλήξεις»

Ανέκαθεν, η Premier League ήταν ένα πρωτάθλημα που δεν είχε καθαρό φαβορί. Αυτό που κάνει τη διαφορά φέτος είναι ότι στην πρώτη θέση δεν υπάρχει ομάδα από τοπ-5. Συγκεκριμένα, εκεί βρίσκεται η Έβερτον του Κάρλος Αντσελότι, η οποία έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, με τη Λέστερ να ακολουθεί με τρεις βαθμούς λιγότερους. Την πεντάδα ολοκληρώνουν οι Λίβερπουλ, Λιντς και Νιούκαστλ.

Τέλος, η βαθμολογική κατάταξη της Ισπανίας, προέρχεται από έναν άλλο… κόσμο. Το «μονοπώλιο» των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχει σταματήσει, καθώς στην πρώτη τριάδα φιγουράρουν τα ονόματα των Μπέτις, Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ. Μάλιστα, η πρώτη μετράει ήδη δύο ήττες σε πέντε αγωνιστικές αλλά παρόλαυτα διατηρεί την θέση της στην κορυφή.

Η θέση των φιναλίστ στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Στα τέλη Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των Europa League και Champions League. Στον πρώτο φιναλίστ ήταν η ισπανική Σεβίλλη και η ιταλική Ίντερ, ενώ στον δεύτερο η γερμανική Μπάγερν Μονάχου και η γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν. Από την μία οι Ανδαλουσιανοί κέρδισαν με 3-2 και κατέκτησαν το Europa και από την άλλη οι Βαυαροί επικράτησαν με 1-0 των Γάλλων.

Όμως, αντικρίζοντας τη δεδομένη στιγμή τα πρωταθλήματά τους, γίνεται αντιληπτό ότι καμία από αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν βρίσκονται στην πρώτη θέση. Μάλιστα, οι δύο νικήτριες των θεσμών δεν βρίσκονται ούτε καν στη πρώτη πεντάδα στις λίγκες τους.

Αυτή η εικόνα είναι απίθανο να παραμείνει ίδια σε όλα τα πρωταθλήματα. Ωστόσο, ακόμα και αυτό το περίεργο ξεκίνημα, δημιουργεί μία εικόνα που θα μπορούσε να είναι από το μέλλον. Το μόνο σίγουρο, με βάση τα δεδομένα της τελευταίας 20ετίας, είναι ότι οι τωρινές βαθμολογίες είναι από ένα παράλληλο… σύμπαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα