Το παρασκήνιο του διαζυγίου Φιλίποφ – ΠΑΟΚ

«Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την “κοινή συναινέσει” λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιούρι Φιλίποφ», ανέφερε χαρακτηριστικά η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Δευτέρας για το διαζύγιο με τον Ουκρανό τεχνικό.

Μια εξέλιξη που προκάλεσε έκπληξη στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο και σίγουρα κανείς δεν περίμενε. Ο Γιούρι Φιλίποφ,

που έχτισε την ομάδα το καλοκαίρι, αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, λίγες ημέρες πριν το πρώτο σερβίς της Volleyleague.

Τι συνέβη και οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο διαζύγιο; Η ρήξη ανάμεσα στη διοίκηση και τον Φιλίποφ άρχισε όταν ήρθαν στην Θεσσαλονίκη οι Σαντοβάλ και Άλμπο, δύο κινήσεις που δεν ήταν προγραμματισμένες στον αρχικό σχεδιασμό. Ο έμπειρος τεχνικός δεν είχε ζητήσει την απόκτησή τους, ωστόσο, μετά από αξιολόγηση δέχθηκε την παραμονή τους.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, οι δύο Κουβανοί υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα και ο Φιλίποφ έθεσε το θέμα σε συμβούλιο με την διοίκηση. Το συμβούλιο δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο Ουκρανός τεχνικός, με αποτέλεσμα να επέλθει οριστική ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές και να οδηγηθεί σε παραίτηση ο έμπειρος τεχνικός.

Την Δευτέρα ο Γιούρι Φιλίποφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του τμήματος, Αντώνη Τσαλόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να τον μεταπείσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο έμπειρος τεχνικός παρέμεινε στην απόφασή του και αποχώρησε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Volleyleague ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε ακέφαλος, με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση προπονητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα