Το μηδέν εκτός έδρας δίνει προκρίσεις

16:05 24/7/2019 - Πηγή: To10.gr

Τα προκριματικά του καλοκαιριού είναι ζόρικη διαδικασία για όλες τις ομάδες, καθώς οι προπονητές γνωρίζουν καλά πως ο βαθμός ετοιμότητας δεν μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του Οκτώβρη. Κι αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η ουσία, το αποτέλεσμα, η διαμόρφωση συνθηκών πρόκρισης.

Για μια ομάδα λοιπόν που παίζει εκτός έδρας το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς (και πρώτο της σεζόν) μετράει πολύ να μείνει όρθια στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού.

Μετράει πολύ να μην χάσει και για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος γίνεται αυτό που αναφέραμε στον πρόλογο. «Μαλλιάζει η γλώσσα» του προπονητή να

ζητάει το μηδέν. Το μηδέν στην άμυνα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό που το πέτυχαν οι πειραιώτες στην έδρα της Πλζεν.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι κατάφερε να πάρει ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Βικτόρια και ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως από την άλλη πλευρά οι Τσέχοι γνωρίζουν πως το δικό τους… μηδέν είναι ένα πρόβλημα ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο. Ήθελαν φυσικά τη νίκη στην έδρα τους οι γηπεδούχοι, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη στον Πειραιά.

Στην έδρα του Ολυμπιακού αλλάζουν τα δεδομένα και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την ώθηση που τους δίνει το γήπεδο τους. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά ότι κατάφερε να μείνει αυτό το μηδέν στην άμυνα, με τον Ρούμπεν Σεμέδο να έχει φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η πρόκριση κρίθηκε. Ένα βήμα έγινε από πλευράς Ολυμπιακού αλλά είναι σημαντικό. Για να επιτευχθεί όμως ο στόχος της πρόκρισης θα χρειαστεί να δείξει μεγάλη προσοχή η ελληνική ομάδα.

Οι συνθήκες βέβαια του παιχνιδιού θα είναι διαφορετικές, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα θελήσουν να επιβάλουν την κυριαρχία τους με καλό τέμπο και με πίεση στην αντίπαλη άμυνα.

Έχει τους παίκτες ο Ολυμπιακός για να το πετύχει κι αυτό είναι αναμφισβήτητο. Γι’ αυτό και στην ρεβάνς της Τρίτης είναι βέβαιο πως ο Μαρτίνς θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους παίκτες του σε ότι έχει να κάνει με το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι άλλα χαρακτηριστικά είχε το παιχνίδι στην Τσεχία κι άλλα έχει η ρεβάνς στο Φάληρο. Και μετά τον πρώτο αγώνα στην έδρα της Πλζεν, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει κάνει το βήμα πρόκρισης. Κι αυτό γιατί το μηδέν δίνει πολλές φορές προκρίσεις. Κι αυτό είναι κάτι που το κέρδισε ο Ολυμπιακός στην Τσεχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα