Το μεγάλο μανατζερικό πάρτι της Εθνικής: 34 διεθνείς, για 6 παιχνίδια!

Οι μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδας στο πρόσφατο παρελθόν βασίστηκαν σε έναν «κορμό» παικτών… Τόσο ο Ότο Ρεχάγκελ, όσο και ο Φερνάντο Σάντος, οι οποίοι οδήγησαν την χώρα μας σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Κυπέλλων και πανηγύρισαν νίκες και διακρίσεις, είχαν τις σταθερές τους στο ρόστερ και έκαναν μερικές προσθαφαιρέσεις. Οι δύο ομοσπονδιακοί είχαν κατηγορηθεί ότι είχαν μετατρέψει την Εθνική ομάδα σε κλειστό club, όμως τα αποτελέσματα τους

δικαίωναν.

Εν τέλει, όταν η «εξυγίανση» πήρε τον έλεγχο της ΕΠΟ, αποφάσισε να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή, φυσικά προσδοκώντας σε ίδια οφέλη. Οι «εξυγιαντές» έβλεπαν την υπεραξία που έδινε η Εθνική ομάδα στους διεθνείς και θεώρησαν ότι χρίζοντας διεθνείς και τους δικούς της παίκτες, ακόμα και όσους δεν άξιζαν να αγωνιστούν, αυτόματα και εκείνοι θα κόστιζαν περισσότερο. Και άρα, θα μπορούσαν να πουληθούν πιο ακριβά…

Μόνο που στο πραγματικό ποδόσφαιρο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και εύκολα… Μπορεί να φαίνονται έτσι, αλλά δεν είναι… Όταν δεν σέβεσαι το άθλημα και τους κανόνες του, εκείνο θα σε τιμωρήσει παραδειγματικά. Και αντί για υπεραξία και κέρδη, θα αποφέρει υποβάθμιση και κατακραυγή…

Γιατί στο φετινό Nations League η Εθνική Ελλάδας δεν παρατάχθηκε με σκοπό να διεκδικήσει την πρώτη θέση, το ανέβασμα της στον Β’ όμιλο της επόμενης διοργάνωσης, τη διεκδίκηση ενός «εισιτηρίου» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσω των Play Off και μία πιο ευνοϊκή κλήρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ, με την άνοδο στο Γ’ γκρουπ δυναμικότητας… Όχι, αυτοί θα ήταν οι στόχοι μιας κανονικής ομάδας, με προπονητή ο οποίος θα αποφάσιζε με αγωνιστικά κριτήρια.

Ο Τζον Φαν Σιπ, ο εκλέκτορας της Ελλάδας, είχε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά στις επιλογές του. Ένας φυσιολογικός ποδοσφαιράνθρωπος αδυνατεί να εξηγήσει διαφορετικά τη παρουσία 34 (!) ποδοσφαιριστών σε έξι επίσημα παιχνίδια, σε διάστημα μικρότερου του τριμήνου! Και τη χρησιμοποίηση των 28!

Την κλήση 54 (!) παικτών στο ίδιο χρονικό διάστημα και για τα φιλικά παιχνίδια, τα οποία διεξάγονταν αμέσως πριν τις αγωνιστικές του Nations League…

Όλη η διαχείριση του Φαν Σιπ δεν παραπέμπει σε προπονητή ο οποίος δούλευε με ένα πλάνο και είχε καταλήξει στους παίκτες οι οποίοι θα το υπηρετήσουν. Αντίθετα, περισσότερο μοιάζει με μία διάθεση να γεμίσει το βιογραφικό κάποιων παικτών με κλήσεις. Παίκτες οι οποίοι υπό άλλες (φυσιολογικές) συνθήκες, δεν θα έπαιζαν στο Nations League.

Αν και ίσως να το αγνοούν στην «εξυγίανση» πως με τέτοιες εμφανίσεις, η αξία των παιδιών τους δεν θα ανέβει. Στο πραγματικό ποδόσφαιρο οι παίκτες κοστίζουν σε τιμές που ζαλίζουν τους «εξυγιαντές» επειδή αποδεικνύουν τις δυνατότητες τους στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, με αντιπάλους μεγαθήρια και υπό τις πιο δύσκολες περιστάσεις. Όχι επειδή λαμβάνουν κλήση στην Εθνική ομάδα με άλλα, εξωαγωνιστικά και «εξυγιαντικά» κριτήρια…

Διαβάστε τη λίστα με τους διεθνείς που έπαιξαν υπό τον Φαν Σιπ:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Τάσος Μπακασέτας  6Δημήτρης Λημνιός   6Ζέκα   6Δημήτρης Κουρμπέλης      5Βαγγέλης Παυλίδης  5Κώστας Φορτούνης 5Στράτος Σβάρνας    4Δημήτρης Γιαννούλης                 4Οδυσσέας Βλαχοδήμος      4Γιώργος Τζαβέλλας  4Παντελής Χατζηδιάκος       4Πέτρος Μάνταλος    4Ανδρέας Μπουχαλάκης      3Γιώργος Μασούρας  3Ταξιάρχης Φούντας 3Χάρης Μαυρίας       2Γιώργος Γιακουμάκης        2Βασίλης Μπάρκας    2Κώστας Τσιμίκας     2Μιχάλης Μπακάκης  2Χρήστος Τζόλης 2Δημήτρης Σιόβας    2Γιώργος Κυριακόπουλος    2Δημήτρης Πέλκας    2Κώστας Σταφυλίδης 1Ευθύμιος Κουλούρης         1Τάσος Χατζηγιοβάνης        1Λάζαρος Ρότα         1Βασίλης Λαμπρόπουλος     1Γιάννης Μιχαηλίδης –Αλέξανδρος Πασχαλάκης   –Μανώλης Σιώπης     –Μπάμπης Λυκογιάννης       –Σωκράτης Διούδης  –

Keywords
Τυχαία Θέματα