Τι θα γινόταν στην Serie A εάν ίσχυε το γαλλικό σύστημα

00:26 1/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Αν η Serie A διακοπτόταν οριστικά και χρησιμοποιούσε το γαλλικό σύστημα καταμέτρησης των πόντων, τότε η Μίλαν θα βρισκόταν κάτω από τη Βερόνα και την Πάρμα, με τις Λέτσε, ΣΠΑΛ και Μπρέσια να υποβιβάζονται.

Η Ligue 1 ολοκληρώθηκε επίσημα σήμερα και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επιβεβαιώθηκε ότι για την τελική κατάταξη υπολογίστηκαν οι βαθμοί ανά παιχνίδι, προκειμένου να εξαλειφθεί η κατάσταση στην οποία ορισμένες ομάδες έχουν παίξει περισσότερα παιχνίδια

από άλλες.

Εάν το ίδιο σύστημα εφαρμοζόταν στη Serie A, η ιστοσελίδα calcioefinanza.it υπολόγισε ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα παρέμεναν ως έχουν, κατά συνέπεια Γιουβέντους, Λάτσιο, Ίντερ και Αταλάντα θα παίξουν στο Champions League, Ρόμα και Νάπολι στο Europa League, αλλά η έβδομη θέση θα αλλάξει.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Βερόνα και η Πάρμα έχουν 35 βαθμούς μετά από 25 παιχνίδια, ενώ η Μίλαν έχει 36 πόντους αλλά σε 26 αγώνες. Επομένως, το ζευγάρι των «μικρών» θα έκανε άλμα έναντι των «ροσονέρι», που θα έπεφταν στην ένατη θέση.

Στην ισοβαθμία των δύο θα υπολογιζόταν η διαφορά τερμάτων, οπότε η Ελλάς Βερόνα θα καταλάμβανε την έβδομη θέση, καθώς έχει +3 (29-26) στο συντελεστή τερμάτων, έναντι +1 της Πάρμα (32-31). Ομοίως, η Λέτσε (34-56) έχει χειρότερη διαφορά γκολ από την Τζένοα (31-47), οπότε η ομάδα της Απουλίας θα ήταν στη ζώνη υποβιβασμού, μαζί με ΣΠΑΛ και Μπρέσια.

Ωστόσο, η πιθανότητα να συμβεί αυτό στην Ιταλία είναι εξαιρετικά μικρή, καθώς οι σύλλογοι έχουν ήδη απειλήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Επίσης, το γαλλικό πρωτάθλημα είχε ήδη εγγράψει αυτό το ενδεχόμενο στους κανονισμούς, ενώ η Serie A δεν έχει κάτι απτό να χρησιμοποιήσει ως καθοδήγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα