Τι πρέπει να κάνεις για να μην πληγωθείς ποτέ ξανά

Θα πληγωθείς πολλές φορές στη ζωή σου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κάποιες φορές είναι μία κατάσταση που θα μπορούσες να έχεις αποφύγει, κάποιες φορές όμως είναι αστάθμητος παράγοντας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να βασίζεσαι στον άνθρωπο που μπορείς να επενδύσεις, τον εαυτό σου.

Μη φοβάσαι να φύγεις
Αν η κατάσταση απαιτεί να φύγεις, μη φοβάσαι να το κάνεις. Μην αφήνεις τη συνήθεια ή το φόβο ότι δεν θα αγαπήσεις και θα αγαπηθείς να σε κρατάνε σε μία σχέση όπου δεν σου φέρονται όπως σου αξίζει.

Ερωτεύσου κάποιον που αξίζει να ερωτευτείς
Εστίασε

σε ανθρώπους που αξίζουν τον έρωτά σου. Ανθρώπους με προσωπικότητα, σταθερό χαρακτήρα οι οποίοι σου εμπνέουν το συναίσθημα ότι μπορείς να βασιστείς πάνω τους. Μη δίνεις αξία σε άτομα που αρέσκονται να παίζουν με τα συναισθήματά σου.

Μείνε μόνη όσο χρειάζεται
Αναλογίσου, τι αξίζει περισσότερο; Μία τοξική σχέση ή να μείνεις μόνη σου; Όσο είσαι εργένισσα, εστιάζεις στον εαυτό σου και στην εξέλιξή σου, θέτοντας τον πήχη ψηλά. Και όταν θέσεις τον πήχη ψηλά, δύσκολα θα επιλέξεις κάποιον που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου.

Μην ανέχεσαι τα διφορούμενα μηνύματα
Η ιδανική σχέση θα προκύψει αβίαστα. Όταν σε ελκύει κάποιος και τον ελκύεις, θέλεις να του το δείξεις και να σου το δείξει. Τα παιχνιδάκια είναι για τα παιδιά.

Μην μπερδεύεις τον έρωτα με το πάθος
Το πάθος είναι κάτι πολύ όμορφο. Αλλά δεν αρκεί από μόνο του, πρέπει να υπάρχει και ο έρωτας. Μην μπερδεύεις τη σεξουαλική έλξη αυτή καθεαυτή με τον έρωτα.

Μη βγαίνεις με ανθρώπους που δεν σού εμπνέουν εμπιστοσύνη
Το ένστικτο είναι πολύ σημαντικό και ενίοτε αδιαφορούμε γι’ αυτά που μας λέει. Όταν γνωρίζεις κάποιον και δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη, κάποιος λόγος υπάρχει που συμβαίνει αυτό. Εμπιστεύσου αυτή τη φωνή μέσα σου που σου λέει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν σου γεμίζει το μάτι.

Θέσε σωστές προτεραιότητες στη ζωή σου
Για να βρεις την αγάπη, δεν είναι απαραίτητο να τη θέσεις σαν πρώτη προτεραιότητα στη ζωή σου. Αν πληγωθείς, θα χρειαστείς στόχους που θα σου δίνουν νόημα για να προχωρήσεις και να γίνεις καλύτερη. Η αληθινή αγάπη θα έρθει.

Έχε υπομονή
Είναι πολύ όμορφο να σου δίνουν την αμέριστη προσοχή τους. Δεν αρκεί όμως για να αφεθείς. Έχε υπομονή γιατί οι αληθινές προθέσεις δεν φαίνονται από την αρχή.

Θυμήσου πώς ήταν την τελευταία φορά που πληγώθηκες
Ίσως έκανες καιρό να το ξεπεράσεις, αλλά μόλις τα κατάφερες ένιωσες πιο δυνατή από ποτέ. Το ξεπέρασες όμως για κάποιους λόγους, μπορεί να σου πήρε καιρό αλλά συνειδητοποίησες κάποια πράγματα. Αν σου ξανασυμβεί, προσπάθησε να σκεφτείς με λογική και να μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει.

Πηγή: in2life.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα