Τέσσερις παρουσιάσεις από την Aprilia

Τις RS 660, Tuono 660 Concept, RSV4 1100 Factory και Tuono V4 1100 Factory παρουσίασε η Aprilia στην EICMA 2019, η οποία έδωσε μια πληθώρα επιλογών στους αναβάτες, τόσο με το στιλ όσο και τις επιδόσεις της κάθε μιας μοτοσικλέτας.

APRILIA RS 660

Μια μοτοσικλέτα που ταιριάζει σε όλους με εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους. Τα 169

κιλά με τους 100 ίππους αποτελούν την τέλεια συνταγή για τον δρόμο. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι προηγμένος και περιλαμβάνει τόσο το γκάζι Ride-by-Wire όσο και τη λειτουργία του APRC. Διατίθενται προφίλ οδήγησης που διαμορφώνουν ανάλογα τη μοτοσικλέτα, η οποία από τη μεριά της ξεχωρίζει από τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του διπλού φέρινγκ, προκειμένου να παρέχεται σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες, προσφέροντας παράλληλα προστασία στον αναβάτη και τον συνεπιβάτη ως προς τον αέρα.

APRILIA TUONO 660 CONCEPT

Ο κινητήρας είναι 2κύλινδρος 660 cc, ισχύος 95 ίππων. Η σέλα είναι σε πιο ψηλό σημείο, ενώ το τιμόνι είναι πιο μεγάλο και φαρδύ. Παράγεται και στην έκδοση 34 kW και προορίζεται και για τους πιο μικρούς σε ηλικία αναβάτες που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

APRILIA RSV4 1100 FACTORY

Εξοπλίζεται με ημιενεργή ανάρτηση και πρόκειται για τη γρηγορότερη, την πιο ισχυρή και ελαφριά RSV4 όλων των εποχών. Η μονάδα ελέγχου που ρυθμίζει την ανάρτηση Οhlins Smart EC 2.0 έχει πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα και ως εκ τούτου, από τη στιγμή που γίνεται αυτό, ρυθμίζεται το πιρούνι, το αμορτισέρ και άλλα. Ο 65° V4 κινητήρας αποδίδει 217 ίππους. Στον τομέα της αεροδυναμικής, βοηθά ο σχεδιασμός του φέρινγκ από ανθρακόνημα.

APRILIA TUONO V4 1100 FACTORY

Από ανθρακόνημα είναι ο εμπρός λασπωτήρας, το κάλυμμα του μοτέρ και τα πλευρικά πάνελ. Βοηθούν στις επιδόσεις, καθώς είναι ελαφριά. Στον στάνταρ εξοπλισμό διατίθεται η ημιενεργή ανάρτηση της Οhlins, με όλα τα παραπάνω που αφορούν την RSV4 1100 Factory, συν δύο λειτουργικά προγράμματα, που είναι η semi-active και manual, αμφότερες οι οποίες μπορούν να επιλεγούν από το τιμόνι. Η γκάμα των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης περιλαμβάνει το Cornering ABS και το πακέτο APRC. Η ισχύς ανέρχεται στους 175 ίππους, με μέγιστη ροπή 121Nm.

Πηγή: Aprilia

Keywords
Τυχαία Θέματα