Τα τρία σενάρια για επανέναρξη στην Δανία

13:11 14/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Το πρωτάθλημα στην Δανία διακόπηκε την 24η αγωνιστική λόγω της πανδημίας και πλέον μετά και από σχετική απόφαση της πρωθυπουργού της χώρας, Μέτε Φρέντερικσεν, την Δευτέρα, αποφασίστηκε να μην μπει οριστικό λουκέτο αλλά να ξεκινήσει και πάλι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και να ολοκληρωθεί στα γήπεδα.

Έτσι η λίγκα της Δανίας έβαλε κάτω όλα τα δεδομένα ώστε να δει πότε θα μπορούσε -ιού επιτρέποντος- να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας αλλά και των υπόλοιπων, ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η σεζόν.

Τα σενάρια στα οποία έχουν καταλήξει οι αρμόδιοι

είναι τρία με δεδομένο πάντα ότι όλα τα ματς θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο. Αρχικά λοιπόν προσανατολίζονται με επανέναρξη στις 17 Μαΐου, με τη διεξαγωγή της 25ης αγωνιστικής (εκκρεμεί κι ένα ματς για την 24η το οποίο θέλουν να γίνει δύο μέρες νωρίτερα). Αν δεν καταστεί εφικτό αυτό, τα άλλα δύο σενάρια είναι να ξεκινήσει στις 24 ή στις 31.

Το πρωτάθλημα της Δανίας, περιλαμβάνει πλεί οφ και πλέι άουτ οπότε μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στην 26η αγωνιστική, θα ακολουθήσουν κι άλλα παιχνίδια με τη διοργανώτρια να επιθυμεί μέχρι τέλος Ιουλίου να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη κάποιες ομάδες έχουν αρχίσει προπονήσεις σε γκρουπ και ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών. Η νέα αγωνιστική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη του 2020 καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της λίγκας, Κλάους Τόμσεν, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι αρχές έχουν κάνει ένα σχέδιο για την αργή επανέναρξη του πρωταθλήματος και όλων γενικά των επαγγελματικών κατηγοριών. Ορισμένοι σύλλογοι έχουν ήδη ξεκινήσει προπονήσεις σε μικρά γκρουπ. Σταδιακά θα αρχίσουν και οι υπόλοιπες με στόχο να αρχίσουμε να αγωνιζόμαστε με ασφάλεια το δεύτερο μισό του Μαΐου».

Keywords
Τυχαία Θέματα