Τα δεδομένα, μετά την πανδημία, για την ΑΕΚ και τα Λιόσια

22:05 23/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Οι επιπτώσεις από την πανδημία στον επαγγελματικό αθλητισμό, και δη στο μπάσκετ, ίσως να μην έχουν προηγούμενο σε καιρό ειρήνης. Το μπάσκετ, λόγω της φύσης του, λόγω των κλειστών γηπέδων, έχει μπει για τα καλά στο κάδρο των υγειονομικών αρχών. Το «κεκλεισμένων των θυρών» για τη μισή -τουλάχιστον- επόμενη περίοδο, έχει πέσει στο τραπέζι, το συζητεί η ελληνική Κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι είναι «εφιάλτης» για τις ομάδες, ισοδύναμο οικονομικής καταστροφής.

Πριν την πανδημία υπήρχαν ΚΑΕ, που -βάσει πλάνου- θα ξεκινούσαν την επόμενη περίοδο

με καλύτερες προοπτικές και στόχο την επενδυτική και αγωνιστική εκτόξευση, αλλά όπως φάνηκε και στον ΕΣΑΚΕ το μπάσκετ έχει ανοιχτές πληγές που αιμορραγούν (και κακοφορμίζουν)…

Το «τρένο» της ΑΕΚ είχε μπει προ πολλού στις «ράγες», έστω χωρίς να έχει πάντα σαφή κατεύθυνση. Όπου «τρένο», η… ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου. Το project του Ολυμπιακού Κλειστού (της Πάλης) των Άνω Λιοσίων προκαλούσε το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών. Γι’ αυτό άλλωστε και το «λίφτινγκ» στο στενό περιβάλλον των συνεργατών (βλέπε Γ. Κοσιφολόγος – Γ. Χατζηιωσήφ) τού διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, οι οποίοι έχουν αναλάβει το εμπορικό κομμάτι της επικείμενης συμφωνίας.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι μέσα στον Μάρτιο η ΑΕΚ ήταν έτοιμη να καταθέσει την οικονομική μελέτη προς τη ΓΓΑ. Εσχάτως, και παρότι ο κ. Αγγελόπουλος δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, ο δρόμος δυσκόλεψε.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο της εθελοντικής αιμοδοσίας στο ΟΑΚΑ, φέρεται να παραδέχτηκε, ότι «είναι θέμα του κυρίου Αγγελόπουλου πότε θα τελειώσουμε με τα Λιόσια». Ουσιαστικά, δηλαδή, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ότι η «μπάλα» βρίσκεται πια στην περιοχή της ΑΕΚ.

Δύο διαφορετικές Κυβερνήσεις κι εκπρόσωποι 4 Κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΚΙΝΑΛ), δύο κοινοβουλευτικών περιόδων, «άναψαν πράσινο» δις στους «κιτρινόμαυρους» για την αυτονόητη πρώτη αξιοποίηση Ολυμπιακού Ακινήτου στα χρονικά, με τον Δήμο Φυλής να έχει εντάξει το υπό κατασκευήν αθλητικό Κέντρο της ΑΕΚ στο Πρόγραμμα «Φυλή 2021».

Συνιστά αυτοσκοπό και για την τοπική κοινωνία οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση να συνδυαστούν με την παρουσία της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο. Για να συμβεί αυτό, η «Ένωση» πρέπει να πατήσει άμεσα στο παρκέ. Είναι ρεαλιστική προσέγγιση; Θα δείξει. Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, λόγω κορωνοϊού και προφανώς γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο Αγγελόπουλος.

Πηγές μας αναφέρουν ότι το πείσμα του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, παραμένει ικανή συνθήκη και «σύμμαχος» στα σχέδιά του. Το «κεκλεισμένων των θυρών» στο αχανές και ακριβό ΟΑΚΑ (ως προοπτική) προκαλεί ταραχή κι αν δεν αλλάξει κάτι, ίσως και η ΑΕΚ να στραφεί σε λύση για «μικρό» γήπεδο, έως ότου σταματήσει η καταιγίδα. Εκτός αν υπάρξει κάποιο θαύμα και προλάβει να μπει στα Λιόσια των 7.500 θέσεων.

Το επενδυτικό πλάνο παραμένει ισχυρό, όπως πριν από την εμφάνιση της πανδημίας; Σίγουρα όχι… Η Πολιτεία θέλει να απαλλαχτεί από το άγχος των εξόδων για το Κλειστό των Λιοσίων και πιέζει την ΑΕΚ, αλλά το λόγο έχει η ίδια η «Ένωση» πια κι οι ουδέτερες – ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες θα αξιολογήσουν τη μεταβίβαση. Η υπόθεση πάει καλά. Τα συμβόλαια έχουν διαβαστεί κι από τις δύο πλευρές…

Δεν θα μετατραπεί το γήπεδο σε… παλάτι μέσα σε μερικές ημέρες, εξαιτίας του «παγώματος», που προκάλεσε στην αγορά η κρίση. Η λύση θα είναι πιο φτηνή για την ώρα. Τα βασικά θα πραγματοποιηθούν, για να μπορεί το γήπεδο, που δεν είναι… μπασκετικό (άρα πρέπει να γίνει), να φιλοξενήσει αγώνες. Το «παλάτι», έτσι όπως το ονειρεύονται ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και οι επίδοξοι συνοδοιπόροι του, θα κτίζεται χρόνο με τον χρόνο. Και με βάση τις ανάγκες των καιρών. Δύσκολο το εγχείρημα.

«Τακτικιστής» από τη φύση του (ως πρώην επιτυχημένος χρηματιστής) ο κ. Αγγελόπουλος έχει ξεπεράσει σκοπέλους ως προς την ΑΕΚ, βλέπε «Capital Control», «εκβιασμός» ΕΟΚFIBA και αποβολή από EuroleagueEurocup, λανθασμένη (εκ των πραγμάτων) πολιτική στον ΕΣΑΚΕ και συμμετοχή του στην «αποκαθήλωση» Χαλβατζάκη, αλλά τώρα βρίσκεται στο πιο δύσκολο σταυροδρόμι της παραγοντικής καριέρας του. Και το κυριότερο, δεν περνάνε πια όλα από τα χέρια του. Κυρίως γιατί, η ανθρωπότητα θα πορεύεται επί μακρόν σε αχαρτογράφητα νερά…

Keywords
Τυχαία Θέματα