Συνάντηση Τσέφεριν-Αυγενάκη

00:04 25/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος αύριο το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βράδυ της Δευτέρας ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συναντήθηκε στο «Μεγάλη Βρετάννια» με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Οι δύο άνδρες μίλησαν για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Υφυπουργό να στέκεται στο θέμα της βίας και στα στημένα παιχνίδια.

Ο

Αλεξάντερ Τσέφεριν την Τρίτη αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός στον πρόεδρο της UEFA. Στη συνάντηση θα βρίσκεται επίσης και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα το απόγευμα ο Τσέφεριν συναντήθηκε με την ΕΠΟ, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πέτρ Φουσεκ.

Μετά το τέλος της συνάντησης στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ, τόνισε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο, επεσήμανε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του Grexit.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα κύρια σημεία της συνάντησης: «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Για το ενδεχόμενο να σημειωθεί Grexit: «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Keywords
Τυχαία Θέματα