Σε «πολιορκία» το ρόστερ του Ολυμπιακού

15:03 15/1/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έχει έναν και μόνο στόχο. Την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από δυο χρόνια. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει τις βάσεις για να τα καταφέρει, έχοντας «φτιάξει» ένα σπουδαίο ρόστερ, που «σφύζει» από ποιότητα.

Οι ερυθρόλευκοι αποδεικνύουν σε κάθε παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο ότι έχουν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα,

παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και κυριαρχούν σχεδόν σε όλα τα ματς. Φυσικά καθοριστικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι έχουν παίξει και οι μονάδες που έχει ο Ολυμπιακός, καθώς διαθέτει ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας που τους τελευταίους μήνες έχουν έχουν μόνο ανοδική πορεία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός «πολιορκείται» από τις… μισές ομάδες της Ευρώπης για τους ποδοσφαιριστές του, δείγμα της ποιότητας του ρόστερ. Παίκτες όπως ο Τσιμίκας, ο Ποντένσε και ο Καμαρά έχουν εκτοξεύσει την αξία τους από την περσινή σεζόν, με τις εμφανίσεις τους να έχουν «τρελάνει» συλλόγους από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Αλλά δεν είναι οι μοναδικοί.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει και παίκτες όπως ο Ομάρ, ο Σεμέδο, ακόμα και ο Κούτρης που «γλυκοκοιτάζουν» ομάδες του εξωτερικού, ενώ στα «ραντάρ» έχει μπει και ο Ζοσέ Σα. Ο Ολυμπιακός αποτελεί πλέον ένα από τα πιο σημαντικά «σκαλοπάτια» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το Καραϊσκάκη σε κάθε παιχνίδι της ομάδας κατακλύζεται από σκάουτερ. Οι περισσότεροι από τους παραπάνω μάλιστα έχουν πλέον αξία που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός σκοπεύει να βάλει στα ταμεία του πάνω από 20 εκατ ευρώ.

Ο Τσιμίκας και η «τρελή» πρόταση της Νάπολι

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι αναμφίβολα η πιο «καυτή» περίπτωση αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Δεν είναι παράλογο να πει κανείς ότι είναι ένας από τους κορυφαίους της σεζόν (αν όχι ο κορυφαίος), ενώ ήδη η Νάπολι έχει κάνει κρούση για να τον αποκτήσει.

Δημοσίευμα της Tuttosport πριν λίγες μέρες ανέφερε πως ο Τσιμίκας είναι ο βασικός στόχος για το αριστερό άκρο της Νάπολι και οι παρτενοπέι είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον Ολυμπιακό ακόμα και πάνω από 15 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους τον Γενάρη. Οι ερυθρόλευκοι όπως ανέφεραν οι Ιταλοί δέχτηκαν κρούση που έφτασε τα 16 εκατ. ευρώ για τον Έλληνα μπακ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από τον Ολυμπιακό.

Ο Ποντένσε και το «όχι» σε 23 εκατ. ευρώ

Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που ανανέωσε πριν λίγους μήνες και που η διοίκηση των ερυθρόλευκων γνωρίζει ότι μπορεί να τον πουλήσει ακόμα και 30 εκατ. ευρώ.

Για αυτό τον λόγο, είπε «όχι» σε πρόταση από το αγγλικό πρωτάθλημα για τον Πορτογάλο, όπως αναφέρει ο Κόκκινος Πρωταθλητής. Σημειωτέον ότι η προσφορά σύμφωνα με το δημοσίευμα «άγγιζε» τα 23 εκατ. ευρώ για τον 24χρονο βιρτουόζο εξτρέμ.

Το ενδιαφέρον των Άγγλων για Καμαρά και Ομάρ

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό και μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Ο Νορβηγός λοιπόν απασχολεί ομάδες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ειδικά από τη στιγμή που μένει ελεύθερος.

Η Λέστερ παρακολουθεί τις εξελίξεις, η Σαουθάμπτον το ίδιο, ενώ την περίπτωσή του φέρονταν να εξετάζουν οι Σέλτικ και Ρέιντζερς, από τη Σκωτία. Όσο περνάνε οι μέρες λιγοστεύουν οι πιθανότητες να μείνει στο λιμάνι, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει τόσο έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Ολυμπιακό περιμένουν πρόταση για τον Νορβηγό.

Πέρα από τον Ομάρ, στην Αγγλία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον και για τον Καμαρά, που επίσης πραγματοποιεί πολύ μεστή σεζόν. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ λέγεται πως παρακολουθεί τον μέσο από τη Νέα Γουινέα, με τα δημοσιεύματα μάλιστα μιλούν ακόμα και για επίσημη πρόταση. Ο Ολυμπιακός θέλει πάνω από 15 εκατ. ευρώ για τον Καμαρά, ενώ η αγγλική ομάδα είναι διατεθειμένη να δώσει πάνω από 10. Μιλάμε για νούμερα που είναι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ και η Μαρσέιγ φέρεται να κοιτάζει τον νεαρό μέσο του Ολυμπιακού.

Το περιζήτητο ρόστερ του Ολυμπιακού 

Οι περιπτώσεις που απασχολούν ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη είναι οι παραπάνω, όμως το καλοστημένο ρόστερ του Ολυμπιακού και το ατομικό επίπεδο δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα που παρακολουθούνται από ομάδες του εξωτερικού κι αργά ή γρήγορα θα απασχολήσουν.

Ο Σισέ αν δεν είχε την ατυχία με την ασθένεια που αντιμετώπισε θα ήταν στους υποψήφιους για «χρυσή» πρόταση και πώληση τον Ιανουάριο, ενώ οι Σεμέδο, Γκιγιέρμε, Σα και Μπουχαλάκης που αποτελούν τον κορμό της ομάδας είναι δεδομένο ότι έχουν προταθεί σε ομάδες, μετά τις εμφανίσεις τους στο πρώτο μισό.

Ο Λεονάρντο Κούτρης είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση, ενώ ο «killer» Γιουσέφ Ελ Αραμπί φέρεται να είχε πρόταση από τη Σαουδική Αραβία. Ακόμα και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο που δεν αγωνίζεται ιδιαίτερα ελεώ του φοβερού Μαροκινού φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Χετάφε.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί σχεδόν καθόλου φέτος και ο οποίος έχει αρκετή ζήτηση για να παραχωρηθεί στο υπόλοιπο της σεζόν με τη μορφή δανεισμού για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Η Παρτιζάν είναι μια από τις ομάδες που ενδιαφέρονται, ενώ στο κόλπο της απόκτησης του με επίσημη πρόταση έχει μπει και η Τραμπζονσπόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα