Σαν σήμερα: Η εκκωφαντική 4αρα της Μίλαν στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (vid)

11:45 18/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια η Μίλαν επιβεβαίωνε την ευρωπαϊκή της κυριαρχία και κατακτούσε το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορία της με το… εκκωφαντικό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό της Αθήνας.

Ένας τελικός που χαρακτηριζόταν εξαιρετικά αμφίρροπος, ωστόσο εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν (ιταλικό) ρόλο. Από τη μία η Μπαρτσελόνα του Κρόιφ, με παίκτες όπως ο Ρομάριο, ο Κούμαν και ο Στόιτσκοφ και από την άλλη η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο με Μπόμπαν,

Σαβίσεβιτς, Ντεσαγί, Μασάρο.

Η Μίλαν είχε… καθαρίσει τον τελικό από νωρίς, αφού στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 3-0 και στο 58′ έκανε το 4-0, με τους Ιταλούς να στήνουν ένα ατελείωτο γλέντι στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Ο Ντανιέλε Μασάρο στο 22’ και τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έβαλε γερά θεμέλια νίκης, ο Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς με ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία των τελικών έκανε το 3-0 στο 47’ και ο ίσως κορυφαίος του γηπέδου Μαρσέλ Ντεσαγί έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 58’.

Μίλαν (Καπέλο): Ρόσι, Τασότι, Πανούτσι, Αλμπερτίνι, Γκάλι, Μαλντίνι (83’ Νάβα), Ντοναντόνι, Ντεσαγί, Μπόμπαν, Σαβίτσεβιτς, Μασάρο.

Μπαρτσελόνα (Κρόιφ): Θουμπιθαρέτα, Φερέρ, Γκουαρδιόλα, Κούμαν, Ναδάλ, Μπακέρα, Σέρτζι (71’ Εσταμπαράνθ), Στόιτσκοφ, Αμόρ, Ρομάριο, Μπεγκιριστάιν (51’ Εουσέμπιο)

Διαιτητής: Φίλιπ Ντον (Αγγλία)

Keywords
Τυχαία Θέματα