Ρούμπεν Σεμέδο, η εξομολόγηση: Η κόρη του στη φυλακή και το «ξύπνα, έχεις μία δεύτερη ευκαιρία»

16:28 4/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Από το ζενίθ, στο ναδίρ και ξανά στην κορυφή. Η ζωή του Ρούμπεν Σεμέδο είναι ένα εντυπωσιακό roller coaster. Ενα τρενάκι του… τρόμου, που στην αφετηρία του τα είχε όλα. Ολα τα καλά. Ο,τι χρειζόταν για μια διαδρομή χωρίς αναταράξεις, χωρίς φόβους, χωρίς ανασφάλειες. Στα 20 του βασικός στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στις παρυφές της Εθνικής Πορτογαλίας. Ο επόμενος μεγάλος στόπερ του ποδοσφαίρου της χώρας του. Ενα άτι, ένας αμυντικός-φαινόμενο, που είχε τα πάντα για να κυριαρχήσει.

Τα πάντα, εκτός από… καλές παρέες. Διότι πολλές φορές ο περίγυρός σου χαρακτηρίζει και εσένα τον ίδιο. Στην περίπτωση του Σεμέδο, ο περίγυρός του έκανε κάτι πολύ χειρότερο: Τον έστειλε στη φυλακή. Με κατηγορίες αδιανόητες για τον, τότε, 23χρονο στόπερ της Βιγιαρεάλ: Βιαιοπραγία, απόπειρα ανθρωποκτονία, ομηρία και τραυματισμός!

Από τις αρχές του 2018, έως το καλοκαίρι του 2019 ο Σεμέδο ήταν ξεχασμένος από τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ηταν ο ποδοσφαιριστής που μπήκε φυλακή και κατηγορήθηκε για όλα αυτά τα τρομερά πράγματα. Ηταν ο παίκτης που αγοράστηκε με 14.000.000 από τη Βιγιαρεάλ, αλλά το συμβόλαιό του διεκόπη βιαίως, λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς. Χωρίς να έχει δικαστεί, πόσο μάλλον καταδικαστεί.

Η ζωή του Σεμέδο είχε κομματιαστεί. Η «καριέρα» ήταν λέξη που μόνο ως «ανέκδοτο» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή ενός ποδοσφαιριστή που έμεινε μήνες στη φυλακή, που προσπάθησε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Ουέσκα και της Ρίο Αβε, παλεύοντας να φτιάξει το όνομά του. Κόντρα στις προκαταλήψεις, τις δεύτερες σκέψεις, τις πονηρές ματιές, την αμφιβολία, αλλά και το… κίτρινο χαρτί της φυλακής ανά χείρας.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Η σκοτεινή αυτή περίοδος της ζωής του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, έγινε ντοκιμαντέρ από το «Canal 11» της Πορτογαλίας. Με τον Σεμέδο να μιλάει για πρώτη φορά δημόσια και ανοιχτά για όσα συνέβησαν στη φυλακή. Και να αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες. Οπως η απίσκεψη της κόρης του. Η πιο δύσκολη στιγμή του εγκλεισμού, όπβς παραδέχεται…

«Hρθε κόρη μου να με δει. Νομίζω ότι το κατάλαβε από τον τρόπο που ήθελα να την προφυλάξω. Εγώ προσπαθούσα να μην το καταλάβω όλο αυτό για να μην της το περάσω. Είχε συνηθίσει ο πατέρας της να λείπει. Έτσι είχε πει, όπως της το είχα υποσχεθεί. Της είπα ότι ο μπαμπάς πήγε να παίξει και ότι θα γυρίσει. Ήταν ότι χειρότερο έχω ζήσει έως τώρα. Είναι μία ψυχρή σχέση μέσα από ένα γυαλί. Δεν μπορείς να ακουμπήσεις τον δικό σου άνθρωπο και μου έλλειπε αυτή η αίσθηση. Κάθε φορά που ένα αγαπημένο μου πρόσωπο και ειδικά η κόρη μου έφευγε, ένιωθα πολύ άσχημα. Ότι χειρότερο».

Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Οσο για το τι έκανε την ημέρα που έμαθε ότι αποφυλακίζεται; «Παίζαμε ντάμα και με φώναξαν να μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Μου είπε ‘Σεμέδο από σήμερα έως το αργότερο αύριο θα βγεις’. Σε εκείνες τις 2 ημέρες δεν κοιμήθηκα ούτε μία ώρα. Ίσως 10 με 20 λεπτά αλλά μετά ξύπνησα. Ένιωθα ξανά πως θα τους δω όλους. Την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Νιώθεις πως θα δεις ξανά τα παιδιά σου και όσους θέλεις. Ήταν απερίγραπτο το ότι αγκάλιασα την μητέρα μου μετά από μήνες. Όταν μου είπαν ‘βγαίνεις έξω’ είπα στον εαυτό μου ‘ξύπνα έχεις μία δεύτερη ευκαιρία’! ‘Πάτα λοιπόν το κουμπί της επανέναρξης’. Έτσι έκανα. Τα σβήνεις όλα και αρχίζεις ξανά».

"Dizia à minha filha que tinha saído para jogar" Rúben Semedo fala das saudades que sentiu da família e do momento em que saiu da prisão.#Canal11 #FutebolEmPortuguês pic.twitter.com/LeEz0zGdAn

— Canal 11 (@Canal_11Oficial) April 3, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα