Ρολόι της Αποκάλυψης : 100 «δευτερόλεπτα» πριν το τέλος του κόσμου

12:02 24/1/2020 - Πηγή: To10.gr

Οι δείκτες του «ρολογιού της Αποκάλυψης», που υπάρχει από το 1947 για να συμβολίζει το επικείμενο της απόλυτης καταστροφής του πλανήτη, απέχουν πλέον από τα μεσάνυχτα μόλις 100 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα που το χειρίζεται και υπογραμμίζει τους κινδύνους που εγείρουν η κλιματική αλλαγή και η διάδοση των πυρηνικών όπλων.

“Ο χρόνος που χωρίζει τον κόσμο από την καταστροφή εκφράζεται πλέον σε δευτερόλεπτα, όχι σε ώρες ή λεπτά” δήλωσε η Ρέιτσελ Μπρόνσον, η πρόεδρος και γενική διευθύντρια του περιοδικού Bulletin of Atomic Scientists, κατά τη διάρκεια μιας

συνέντευξης τύπου στην Ουάσιγκτον που παραχωρεί κάθε χρόνο, τον Ιανουάριο. Τον περασμένο χρόνο, το ρολόι έδειχνε δύο λεπτά πριν από τις 12.

Οι δείκτες προχώρησαν πλέον κατά 20 δευτερόλεπτα. Μια ομάδα ειδικών, μεταξύ αυτών 13 κάτοχοι βραβείου Νόμπελ, ορίζει κάθε χρόνο τη νέα ώρα. Αρχικά, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Εξηγώντας την απόφαση της επιτροπής, η Ρέιτσελ Μπρόνσον, είπε: «Δύο είναι οι μείζονες απειλές για την ανθρωπότητα, ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου και η κλιματική αλλαγή. Οι πολιτικές ηγεσίες δεν δρουν αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή τους. Αλλά τώρα είναι ώρα».

Μάλιστα, η Μπρόνσον υπογράμμισε ότι αν οι ηγέτες δεν κάνουν τίποτα, οι πολίτες θα πρέπει να αντιδράσουν όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ και να φωνάξουν «Πώς τολμάτε;».

Η καλύτερη χρονιά σε ό,τι έχει να κάνει με το Ρολόι της Αποκάλυψης ήταν το 1995, στα 14 λεπτά, τότε, πριν τα μεσάνυχτα.

Why is the #DoomsdayClock so close to midnight?

Both nuclear war and catastrophic effects from climate change, scientists argue, grew more dangerous in 2019 — and world leaders made things worse. https://t.co/f2OqYNUrMJ

Vox (@voxdotcom) January 24, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα