Πόρτο – Ζιλ Βιθέντε 1-0

Αγχώθηκε, καρδιοχτύπησε, φλέρταρε με την γκέλα η Πόρτο, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ζιλ Βιθέντε με 1-0, για την 5η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Ντραγκάο για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League (27/10), τα βρήκε σκούρα απέναντι στην μαχητική Ζιλ Βιθέντε, αλλά τελικά κατάφερε

να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της, χάρη στο γκολ του Εβανίλσον στο 41’.

Οι Δράκοι έχασαν πέναλτι στο 59’ με τον Ουρίμπε, ενώ στο 74’ έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζαϊντού. Η Πόρτο επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και έφτασε τους 10 πόντους. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας βρίσκονται πλέον στο -2 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα, η οποία ωστόσο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2, έχοντας τον Μαρκεζίν μπροστά από την εστία και τους Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε και Ζαϊντού στην τετράδα της άμυνας. Οι Κορόνα, Εβανίλσον, Ουρίμπε και Νακαζίμα ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Φάμπιο Βιέιρα, και Τόνι Μαρτίνεζ στην επίθεση. Η έντονη βροχή που έπεφτε στο Οπόρτο και η μαζική άμυνα της Ζιλ Βιθέντε δυσκόλεψαν πολύ τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι παίκτες της Πόρτο ήταν ακίνδυνοι, με τον Κονσεϊσάο να προβληματίζεται έντονα στον πάγκο.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες στα καρέ της Ζιλ Βιθέντε, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Οι ποδοσφαιριστές της Πόρτο είχαν αργές επιστροφές, με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς της Ζιλ Βιθέντε να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 26’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα, ο Λοτί βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ του σταμάτησε στον Μαρκεζίν.

Η Πόρτο είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 29’ με τον Μαρτίνεζ. Ο Κορόνα έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, σέντραρε, ο Μαρτίνεζ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε. Στο 33’ ο Νακαζίμα εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Δράκοι, ο Εβανίλσον πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 41’ ο Εβανίλσον στάθηκε πιο τυχερός και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ζαϊντού έδωσε στον Νακαζίμα, αυτός σέντραρε αμέσως και ο Εβανίλσον από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με την Πόρτο να κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο ημίχρονο. Στο 46’ ο Κονσεϊσάο έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, βάζοντας τον Ρομάριο Μπαρό αντί του Μαρτίνεζ και στο 59’ ο Μπαρό κέρδισε πέναλτι, όταν το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε σε χέρι αμυντικού της Ζιλ Βιθέντε. Ο Ουρίμπε ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε.

Στο 68’ η Πόρτο είχε και δεύτερο δοκάρι και μάλιστα πάλι με τον Εβανλίσον. Ο μεσοεπιθετικός των Δράκων σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ντένις. Στο 70’ ο Κορόνα έστρωσε στον Ναγκαζίμα, αυτός σούταρε, αλλά ο πορτιέρο της Ζιλ Βιθέντε απέκρουσε. Στο 74’ η Πόρτο έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Ζαϊντού αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ζοέλ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση, όταν το σουτ του Ολιβέιρα κόντραρε στον Εμπεμπά και έφυγε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Μαρκεζίν. Στα εναπομείναντα λεπτά η Πόρτο κοντρόλαρε το παιχνίδι, κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα, κέρδισε χρόνο και στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη.

ΠΟΡΤΟ: Μαρτσεσίν – Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, – Κορόνα (90+2′ Μαρεγκά), Ουρίμπε, Βιέιρα (83΄Σέρτζιο Ολιβέιρα), Μαναφά – Νακαζίμα (79΄Σαρ) – Εβανίλσον (79΄Ταρεμί), Μαρτίνεθ (46΄Μπαρό)

Keywords
Τυχαία Θέματα