ΠΑΟΚ: O «γιος» του Κλάους Άλοφς και οι… γιοί του Ιβαν Σαββίδη

21:23 9/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Ενδιαφέρουσα κίνηση. Και μάλιστα σε καλό timing. Ακριβώς στο χρονικό σημείο που ο οργανισμός ΠΑΟΚ μοιάζει έτοιμος να πατήσει το κουμπί του restart. Όχι μόνο γιατί ένας ποδοσφαιρικός κύκλος κλείνει στην Τούμπα, αλλά κυρίως γιατί μαζεύτηκαν πολλές «ανοιχτές» υποθέσεις που χρειάζονται κάποιον να τις ρυθμίσει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ας πούμε ότι ένα ποδοσφαιρικό club που ξόδεψε εκατό εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια τα έχει βρει μπαστούνια με το FFP της UEFA.

Διότι ακριβώς δεν είχε στο οργανόγραμμα του εκείνα τα πρόσωπα που θα έπειθαν τον ιδιοκτήτη σε μια διαφορετική διαχείριση.

Ο Όλαφ Ρέμπε είναι ένας κανονικός ποδοσφαιράνθρωπος. Σε παραγωγική ηλικία. Με παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρείται ο αγαπημένος «γιος» του Κλάους Άλοφς. Θα μπορούσε όντως να είναι εκείνος πάνω στον οποίο ο ΠΑΟΚ θα επενδύσει για να βάλει τις υποθέσεις του σε μια σειρά. Και ο Μάριο Μπράνκο όμως που από τον Φλεβάρη έχει αποχωρήσει σιωπηλά δεν είχε άσχημο CV. Και ο Φράνκι Άρνεσεν που είχε αυτό το πόστο για 2.5 χρόνια ήταν από μόνος του μια… ιστορία για το ποδόσφαιρο. Και ο Λιούμπος Μίχελ που διαδέχθηκε τον Δανό, επίσης. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ τα πρόσωπα και οι ικανότητες τους. Το πρόβλημα είναι κατά πόσο ο οργανισμός ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να εμπιστευθεί στα αλήθεια έναν αθλητικό ή τεχνικό διευθυντή για την επόμενη μέρα του.

Ο Giorgis FM

Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος που όσο ο καιρός περνά τόσο και μοιάζει με τον άνθρωπο που το «αντίο» του άλλαξε και την ιστορία στη Θεσσαλονίκη. Ο Λουτσέσκου δεν ήθελε να φύγει. Κατάλαβε ότι πρέπει να το κάνει όταν ο Γιώργος Σαββίδης αποφάσισε να παίξει Football Manager με το ρόστερ του. Ο τρόπος που εκδιώχθηκαν ο Σακχόφ και ο Κάνιας. Η απόκτηση του αόρατου Στοχ και του –παίζω ποδόσφαιρο των 90s- Εσίτι. Είναι γνωστές υποθέσεις για την παρέμβαση του γιού του ιδιοκτήτη εκεί που δεν θα έπρεπε. Του Γιώργη που χθες έβγαλε σκούπες στα social media προαναγγέλλοντας ουσιαστικά αποχωρήσεις. Λες και σήμερα υπέγραψε αυτός για τεχνικός διευθυντής.

Ο ρόλος του Βρύζα

Από την άλλη δεν είναι μόνο ο «αυθεντικός» γιος του Ιβάν. Είναι και τα… άλλα του παιδιά στη Θεσσαλονίκη. Ο Ζήσης Βρύζας για παράδειγμα που όλος ο κόσμος ξέρει ότι «τρέχει» την ομάδα από τον Φλεβάρη και έπειτα όταν αποφασίστηκε το άδοξο τέλος του Μπράνκο. Ο Σαββίδης τον εκτιμά προσωπικά τον άλλοτε διεθνή φορ. Δεν ξεχνά ότι έβαλε πλάτη στη μετάβαση από την προηγούμενη εποχή του ΠΑΟΚ, στην επόμενη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί ένας μάνατζερ ποδοσφαιριστών (έστω και έμμισθος) να εμπλέκεται στα πόδια του τεχνικού διευθυντή. Ακόμη και αν ο ίδιος ο Βρύζας ήταν αυτός που επέλεξε τον Ρέμπε.

Να του δοθεί το δικαίωμα

Ο ΠΑΟΚ θέλει πολλές αλλαγές στο ρόστερ του, για να εξορθολογήσει το επόμενο μπάτζετ του. Είναι πολύ πιθανό να θέλει νέο προπονητή. Είναι πιθανό να χρειαστούν πωλήσεις και αντικαταστάτες. Αν η μπάλα δοθεί στον Ρέμπε, θα μπορεί να κριθεί και ο Γερμανός. Ο τρόπος, οι ιδέες, οι ικανότητες του. Αν πίσω από αυτόν συνεχίσει το γνωστό πανηγύρι; Ο Ρέμπε μόλις υπέγραψε μια συμφωνία που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το φινάλε της. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, δεν είναι πολύ αισιόδοξοι γενικώς. Η άποψη τους όμως περνά από όσα προηγήθηκαν. Για να δούμε και τι θα ακολουθήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα