ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Έγκλημα στην Τούμπα

22:07 3/11/2019 - Πηγή: To10.gr

Απίστευτα πράγματα στην Τούμπα, απίστευτα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα της… εξυγίανσης, για να παραμείνει ο ΠΑΟΚ αήττητος. Με αλητεία του Σλοβένου διαιτητή, Βίντσιτς, στις καθυστερήσεις, ο δικέφαλος έμεινε όρθιος απέναντι στον καλύτερο Παναθηναϊκό του Δώνη και ισοφάρισε με πέναλτι – φάντασμα που δόθηκε στο 96′. Πέντε λεπτά καθυστερήσεις είχε δώσει ο Βίντσιτς, αλλά κράτησε το ματς μέχρι το 101′, όταν και σημειώθηκε το 2-2 από τον Βιεϊρίνια, μιας και χρειάστηκε πέντε λεπτά για να εκτελεστεί. Έξαλλος ο Δώνης, επιτέθηκε

στον τέταρτο διαιτητή, αφού είδε να του κλέβουν τη μεγαλύτερη νίκη του από τη μέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός ήταν υπέροχος για ένα ημίχρονο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντέξει στην πίεση του ΠΑΟΚ μετά το 1-1, άντεξε και στις πολλές κίτρινες του διαιτητή, που έβαζε στο… μάτι τους παίκτες του. Βρήκε και δεύτερο γκολ στο 87′ με τον Μακέντα για το 1-2 και όλα έδειχναν πως θα έσπαγε το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ και θα πετύχαινε τη μεγαλύτερη νίκη της τελευταίας διετίας. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Βίντσιτς και τον Τζήλο που ήταν στο VAR.

Σε μια φάση απ’ αυτές που γίνονται… κατά δεκάδες στους αγώνες, σε μια κλωτσοπατινάδα μέσα στην περιοχή, ο Τζήλος βρήκε την ευκαιρία να φωνάξει τον Σλοβένο διαιτητή για να δει την επαφή Κουρμπέλη με Κρέσπο. Και ο Βίντσιτς… ολοκλήρωσε το έγκλημα δείχνοντας πέναλτι σε… νεκρό χρόνο. Με πέντε λεπτά καθυστερήσεις, η φάση έγινε στο 95’40», έδωσε πέναλτι – φάντασμα και ο Βιεϊρίνια, που έχει σημαδέψει την εξυγίανση με το χέρι στη Λαμία, ισοφάρισε στο 101′. Κι αν χρειαζόταν θα κρατούσε περισσότερο το ματς για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός είδε να του κλέβουν μια μεγάλη νίκη.

Ο Δώνης έτρεξε στον Κουτσαύτη, που ήταν τέταρτος, για να διαμαρτυρηθεί, έγινε έξαλλος με αυτά που έβλεπε, αλλά πλέον έχει αντιληφθεί κι αυτός πως η επιστροφή του στην Ελλάδα και το πρότζεκτ με νεαρούς που θέλει να χτίσει στον Παναθηναϊκό, γίνεται στην πιο «σκοτεινή» εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ απαγορεύεται να χάσει από οποιονδήποτε. Στην εποχή της… εξυγίανσης, που ακόμα και οι ξένοι διαιτητές που έρχονται, είναι καλά… δασκαλεμένοι για το ποια ομάδα δεν πρέπει να χάσει.

Υπέροχος Παναθηναϊκός στο πρώτο

Ο Παναθηναϊκός έκανε μακράν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο έως τώρα στη σεζόν. Με καταπληκτικό πρεσάρισμα ψηλά, δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί ορθολογικά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Ζίφκοβιτς δεν έπαιξε ούτε μια φορά την μπάλα κοντά του. Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης και Μακέντα έμεναν κοντά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα ο πορτιέρο του να μην έχει κοντινή πρώτη πάσα και να αναγκάζεται να κάνει βολέ, με τους πράσινους να κάνουν κατοχή.

Η στατιστική υπηρεσία έδειξε μεγαλύτερη κατοχή στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα γήπεδο που καμιά ομάδα εδώ και πολύ καιρό δεν είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κατάφερνε να κρατάει μακριά από την περιοχή του Διούδη τον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν κι εκείνος που έμπαινε πιο απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή.

Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Ζαχίντ έφερναν ανισορροπία στην άμυνα του δικεφάλου, έπαιζαν με μία την μπάλα, έψαχναν τρόπους και από τα πλάγια και από τον άξονα να μπουν στην περιοχή του Ζίφκοβιτς. Δεν μπορούσαν, ωστόσο, να τελειώσουν καλά τις φάσεις. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ με Μπίσεσβαρ, Στοχ και Λημνιό να είναι καλά κλεισμένοι από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον Σφιντέρσκι, με τον Διούδη να περνάει ένα από τα πιο εύκολα ημίχρονο της φετινής χρονιάς. Κάποια μακρινά σουτ του ΠΑΟΚ δεν ανησύχησαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατάφερε να βρει γκολ και να πάρει αυτό που δικαιούτο λίγο πριν φύγει το ημίχρονο.

Ο Κρέσπο στο 43’ θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Ζίφκοβιτς, η πάσα του ήταν αδύναμη, με τον Ζαχίντ να μπαίνει ανάμεσά τους, να «τσιμπάει» την μπάλα πάνω από τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ και σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ.

Με «12» ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο

Ο ΠΑΟΚ ήταν προφανές πως ετούτη τη φορά θα τα έβρισκε σκούρα. Ήταν προφανές πως ετούτη τη φορά το αήττητο δε θα ήταν εύκολο να το διατηρήσει. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε… ορκισμένος όχι μόνο για να μη χάσει, αλλά για να φύγει νικητής.

Όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε σύμμαχο στον Σλοβένο διαιτητή. Από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου «κιτρίνιζε» με ευκολία τους παίκτες του Παναθηναϊκού και άφηνε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. Στο 64’ δε δίνει καθαρό φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού στη σέντρα και στην εξέλιξη της φάσης ο Άκπομ απειλεί με κεφαλιά που βγάζει ο Διούδης. Ένα λεπτό αργότερα ο Βιεϊρίνια ισοφαρίζει και ο ΠΑΟΚ πια γίνεται πιεστικός, επιθετικός, απειλητικός.

Στο 75’ ο Βίντσιτς σταματά αντεπίθεση δύο εναντίον ενός του Παναθηναϊκού για να δώσει φάουλ… υπέρ του και δεν αφήνει πλεονέκτημα, στο 77’ ο Μάτος σημαδεύει το δοκάρι και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ μοιάζει πια να μην το πιστεύει άλλο. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός που έχει ισορροπήσει το ματς, βγάζει αντεπίθεση, ο Μακέντα πετυχαίνει το 1-2 σε τετ α τετ με τον Ζίφκοβιτς και όλα δείχνουν πως θα φύγει με μια τεράστια νίκη.

Όμως το φινάλε του αγώνα ήταν ένα ακόμα γνωστό επεισόδιο από το έργο της «εξυγίανσης». Καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις, πέναλτι – φάντασμα, ισοφάριση στο 101’ για τον ΠΑΟΚ. Και ένας Παναθηναϊκός σε… κρίση, όπως τόσες και τόσες ομάδες που έχουν πάθει τα ίδια.

Το δεκάρι: Ο Κουρμπέλης έχει κάνει πολύ μεγάλο παιχνίδι. Τρέχει σε όλο το ματς, έχει πατήσει όλο το γήπεδο, δεν καταλαβαίνει από το σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ και αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία στο κέντρο. Κρίμα για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού που του καταλόγισαν ένα πέναλτι – φάντασμα.

Το κλειδί: Τα πέντε λεπτά καθυστερήσεις που έγιναν… έξι. Τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων δεν προκύπτουν από πουθενά. Στο δεύτερο μέρος έγιναν τέσσερις αλλαγές, άρα 2 λεπτά, στο VAR ο διαιτητής δεν πήγε καθόλου, μεγάλη διακοπή δεν υπήρξε. Κι όμως, έδωσε πέντε λεπτά καθυστερήσεις.

Που κρίθηκε: Στις ορέξεις της… εξυγίανσης. Δεν ήθελαν να χάσει ο ΠΑΟΚ. Και θα το πετύχαιναν με κάθε τρόπο. Με καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις και με πέναλτι… φάντσμα.

Γιατί κόουτς: Ο Δώνης πήρε το… σκαλπ του Φερέιρα. Υπέροχο στήσιμο, τρομερό πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, καταπληκτικές αντεπιθέσεις. Η ομάδα του έφυγε νικήτρια από το γήπεδο. Έφυγε με την ισοπαλία λόγω… εξυγίανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα