ΠΑΟΚ : Δυο ξένοι στην ίδια πόλη

23:10 28/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Ένα μεγάλο εσωτερικό ζήτημα θα κληθεί να λύσει ο Ιβάν Σαββίδης, με την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον πορτογαλικό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην Τούμπα και μόνο ο Σαββίδης μπορεί να τον τελειώσει. Με κάποιον τρόπο…

Αποτελεί κοινό μυστικό στη συμπρωτεύουσα ότι ο Άμπελ Φερέιρα και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν τα βρίσκουν… Παρότι συμπατριώτες σε ξένη

χώρα, έχουν διαφορετικές νοοτροπίες και έχουν συγκρουστεί αρκετές φορές. Άλλοτε πιο έντονα και άλλοτε πιο ήπια. Όμως, η συνύπαρξη τους έχει καταστεί αδύνατη.

Επίσης, αμφότεροι δεν έχουν δύναμη ή επιρροή στον ιδιοκτήτη… Ο Άμπελ παρότι θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία, έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του Σαββίδη και δεν αποπέμπεται εξαιτίας του κόστους. Διότι ο Μάριο Μπράνκο του προσέφερε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, που έχει «εγκλωβίσει» τον ΠΑΟΚ. Αλλιώς ο Φερέιρα θα είχε επιστρέψει προ πολλού στην πατρίδα του.

Ο Βιεϊρίνια δεν είναι πλέον ο ανέγγιχτος αρχηγός, στον οποίο κανείς δεν τολμούσε να ασκήσει κριτική. Μετά την απώλεια των εγχώριων τίτλων και την κακή χρονιά του, ο Βιεϊρίνια αντιμετωπίζεται με δυσπιστία. Μία απόδειξη ήταν το αιχμηρό σχόλιο στην προ ημερών ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών…

Φυσικά, το αποκορύφωμα είναι η διαπραγμάτευση για την ανανέωση του συμβολαίου του, η οποία έχει μετατραπεί σε… σαπουνόπερα. Ο Βιεϊρίνια θέλει να μείνει στην Τούμπα, αλλά με τους όρους του. Μία άποψη που δεν συμμερίζεται ο Σαββίδης και έχει αφήσει το θέμα ανοιχτό.

Ο Ιβάν ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα και όταν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να δώσει λύση. Λογικά, θα συναντηθεί με τον Βιεϊρίνια, αφού το έχει ζητήσει ο Πορτογάλος εξτρέμ. Με τον Άμπελ δεν θα τα πει ο Ιβάν, διότι δεν έχουν και τι να πουν… Τα λέει όλα η σύμβαση που έχει ο Πορτογάλος προπονητής.

Στον περίγυρο του Σαββίδη συζητούν ότι το ιδεατό σενάριο θα ήταν ο Βιεϊρίνια να «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Τότε, ο Σαββίδης θα του έδινε ένα πόστο στο οργανόγραμμα του ΠΑΟΚ (κάπου που να μην βρισκόταν κοντά στον Φερέιρα…) και το πρόβλημα θα λυνόταν.

Αυτό προτάθηκε με τρόπο στον Αντελίνο, αλλά αυτός ούτε να το ακούει… Θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, αφού πιστεύει ότι έχει πολλά να δώσει. Κατά προτίμηση, θέλει να παίξει στον ΠΑΟΚ και να ζήσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σαββίδης ξέρει ότι ο Βιειρίνια δεν είναι ο οποιοσδήποτε παίκτης για τον ΠΑΟΚ. Αν ήταν, θα είχε λήξει τις συζητήσεις και θα προχωρούσε. Επειδή ο Βιειρϊνια έχει ακόμα έρεισμα και η αποχώρηση του θα προκαλούσε επικοινωνιακό πλήγμα, ο Ιβάν θέλει να τον κρατήσει. Αλλά όχι και να «ματώσει» οικονομικά.

Τώρα, πως θα καταφέρει ο Σαββίδης να κρατήσει τον Βιεϊρίνια με λιγότερα χρήματα και παράλληλα, να μην διαταραχθεί (ακόμα περισσότερο…) το κλίμα στα αποδυτήρια λόγω της κόντρας του παίκτη με τον Άμπελ, είναι άλλο ζήτημα… Δύσκολα τα πράγματα για τον Ιβάν…

Keywords
Τυχαία Θέματα