Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι που… δεν θα ήθελε να έχει

13:50 9/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Εννιά παιχνίδια από τις 5 Ιανουαρίου έως και σήμερα. Εκ των οποίων ένα με τον Ολυμπιακό, δύο με τον ΠΑΟΚ, ένα με τον ΠΑΣ Γιάννινα που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και είχε 45 λεπτά για να πετύχει τρία γκολ. Με λίγα λόγια, αγώνες υψηλής έντασης οι περισσότεροι. Με δύσκολη αποστολή στην Ξάνθη, με δύσκολη αποστολη στη

Λαρισα.

Αυτό το πρόγραμμα – φωτιά του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη. Με ακόμα δύο παιχνίδια άκρως απαιτητικά. Σήμερα απέναντι στην ΑΕΚ, σε τρεις μέρες κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός του Ιανουαρίου πήρε θετικό πρόσημο. Κατάφερε να βρεθεί εντός τετράδας στο πρωτάθλημα, σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ. Κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κατάφερε να πάρει μια μεγάλη – όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες – πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννενα.

Και το κατάφερε με ένα ρόστερ που ναι μεν είχε δύο ποιοτικές προσθήκες, τον Ανουάρ και τον Νάγκι, όμως παραμένει «κοντό» ως προς τις επιλογές που έχει ο Δώνης. Γι’ αυτό και το rotation δεν άνοιξε πολύ από την πλευρά του Δώνη. Πιθανότατα θα ανοίξει τώρα, στο σημερινό παιχνίδι, ώστε η ομάδα να είναι φρέσκια την Τετάρτη, εκεί που θα προσπαθήσει να τα δώσει όλα για το… θαύμα της πρόκρισης απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Είναι σημαντικό κυρίως για την ψυχολογία και το γόητρο και το σημερινό ντέρμπι. Περισσότερο για να μην πάθει καμία… ζημιά ο Παναθηναϊκός, αλλά και για να διατηρήσει την αυτοπεποίθησή του σε υψηλά επίπεδα εν όψει της Τετάρτης και του επαναληπτικού Κυπέλλου.

Για πρώτη φορά είναι άγνωστο το τι έχει στο μυαλό του ο Δώνης και πόσο θα ανοίξει το rotation. Δεδομένα θα δούμε τον Χατζηθεοδωρίδη αντί του τιμωρημένου Ινσούα, που είναι η μεγάλη απουσία του Παναθηναϊκού. Και που αν δεν τα καταφέρει για τον ΠΑΟΚ θα αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τους πράσινους. Ο Ινσούα εκτός από πολύ αξιόπιστος αμυντικά, είναι πολύ σημαντικός και στην ανάπτυξη.

Ανάσες χρειάζεται και ο Ζαχίντ και ο Χατζηγιοβάνης και ο Μακέντα. Μοιάζουν να παίζουν στα όριά τους από τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια, από τις απαιτήσεις, από τα τρεξίματα που έχουν. Δεν έγινε τυχαία πρώτη αλλαγή ο Χατζηγιοβάνης στην Τούμπα. Παίζει στα… κόκκινα εδώ και καιρό. Το ίδιο και ο Ζαχίντ. Το πρόβλημα είναι πως με τον Νορβηγό έξω, ο Παναθηναϊκός χάνει μεγάλη από τη δύναμή του στην ανάπτυξη και στην τελική πάσα.

Για τον Δώνη και τους παίκτες κάθε ματς είναι σημαντικό – το ίδιο και το σημερινό. Αν τους ρωτούσατε, πάντως, θα ήθελαν να μην έχουν τέτοιο ματς τρεις μέρες πριν τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ. Για τον κόσμο, που αδημονεί για την Τετάρτη, ίσως το αποψινό ντέρμπι να μην έχει μεγάλη σημασία. Έτσι κι αλλιώς, ο Παναθηναϊκός τη θέση του στην εξάδα δεν τη χάνει. Και είναι δεδομένο πια πως στα πλέι οφ δε θα παίξει τον ρόλο του… κομπάρσου. Αντίθετα, θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό ακόμα και τον… πρωταθλήτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα