Παναθηναϊκός: Κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών

19:17 25/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Όταν πας να παίξεις σε ένα γήπεδο που δεν έχεις κερδίσει σχεδόν ποτέ, οφείλεις να μπεις με το μαχαίρι στα δόντια. Και να είσαι έτσι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε αυτό το στοιχείο στη Λαμία. Καθυστέρησε πολύ να βγάλει ένταση στο παιχνίδι του και να καταλάβει πως δεν πρόκειται για ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας.

Πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο 25λεπτο του ματς με αποτέλεσμα να βρίσκεται

πίσω στο σκορ και να είναι αναγκασμένος να κυνηγάει από το 20′. Σε τέτοια κλειστά παιχνίδια και σε έδρες σαν αυτή της Λαμίας, πρέπει να ξεκλειδώσεις πρώτος το ματς με ένα γρήγορο γκολ για να γίνουν ευκολότερα όλα στη συνέχεια. Φυσικά, θα το είχε κάνει αν από το VAR έλεγαν στον Σκουλά να πάει να δει το καραμπινάτο χέρι – πέναλτι του Βύντρα. Αλλά προτίμησαν να τρώνε σουβλάκια αντί να κάνουν τη δουλειά τους σωστά…

Ο Παναθηναϊκός έχει πάθει τόσες ζημιές στη Λαμία, αλλά δεν έδειξε να μαθαίνει από το πάθημά του. Η προϊστορία παίζει πάντα ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις, κυρίως γιατί δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να νιώθει πως μπορεί να τα καταφέρει πάντα, σε κάθε συνθήκη απέναντι στους πράσινους. Οι περισσότεροι παίκτες της Λαμίας μαζεύτηκαν πριν από μια εβδομάδα, όπως μας έλεγαν οι ντόπιοι φίλαθλοι. Στα φιλικά ήταν απογοητευτική η εικόνα της. Κι όμως, απέναντι στον Παναθηναϊκό κατάφερε να πάρει μάλλον εύκολα τον βαθμό.

Ευθύνονται κυρίως οι παίκτες του Δώνη, που έκαναν μια κακή εμφάνιση. Δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που να μπορείς να πεις ότι ξεχώρισε. Ο Κολοβός άφαντος, ο Ζαχίντ με κακές επιλογές, ο Χατζηθεοδωρίδης σε τραγική μέρα, ο Κουρμπέλης με λάθη, ο Μακέντα με πόνους στη μέση, ο Μολό βαρύς ακόμα. Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά η ομάδα και δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την κλειστή άμυνα των γηπεδούχων, που αμυντικά έκαναν ένα άριστο παιχνίδι και δεν έκαναν ούτε μισό λάθος γύρω από την περιοχή τους.

Ένα κακό αποτέλεσμα κυρίως την πρώτη αγωνιστική δεν μπορεί να φέρει την καταστροφή σε καμία περίπτωση. Ο Παναθηναϊκός είναι σαφώς πιο ενισχυμένος σε σχέση με πέρσι, η εικόνα που μας έδειξε στα φιλικά παιχνίδια είναι αυτή που πλησιάζει περισσότερο στα στάνταρ του και σε καμία περίπτωση αυτή που μας έδειξε στη Λαμία.

Ωστόσο, τώρα στο ξεκίνημα θα πρέπει να είναι και πιο σοβαρός και πιο έτοιμος ψυχικά, διότι το πρόγραμμά του είναι δύσκολο και δεν έχει περιθώρια για χαμένους βαθμούς απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες τύπου Λαμίας. Θυμίζω πως μετά το ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, ακολουθεί το Βικελίδης και ο Ολυμπιακός. Και οι πράσινοι θα κληθούν πολύ νωρίς στη σεζόν να δείξουν τα… δόντια τους και μέχρι που μπορούν να το φτάσουν φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα