Παναθηναϊκός : Η ανατροπή επική αλλά ο δρόμος παραμένει δύσβατος…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επική ανατροπή και η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ θα πάρουν θέση στις μνήμες των οπαδών του Παναθηναϊκού. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε, δεν έχουν πολλά να θυμούνται. Αρκεί να αντικρίσουν τη νίκη ως ένα αυτοτελές γεγονός που δεν προδικάζει τίποτα συγκεκριμένο για το άμεσο μέλλον.

Είναι κι άλλες οι φορές που οι πράσινοι έπαιρναν

αποτέλεσμα αλλά στη συνέχεια το πετούσαν στα σκουπίδια με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που το διαδέχονταν. Ως εκ τούτου κάθε πρόβλεψη ότι στο εξής η ομάδα θα πετάει κινδυνεύει να αποδειχτεί υπερβολή ενδεχομένως δε και επικίνδυνη.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική λύση αλλά δεν είναι ότι έκανε την ΑΕΚ με τα κρεμμυδάκι επιβάλλοντας την ανωτερότητά του. Πώς να ισχυριστείς στα αλήθεια κάτι τέτοιο όταν το ματς κρατήθηκε σε μια κλωστή όταν ο Ολιβέιρα σημάδεψε το δοκάρι κι ο Βέρντε από κοντά δυο φορές στην ίδια φάση δεν νίκησε τον Διούδη.

Αν εκεί γινόταν το 3-0 άλλη συζήτηση θα κάναμε τώρα. Από εκεί και πέρα μπορούμε να μιλήσουμε για την καταιγιστική εμφάνιση των πράσινων. Για να συντρέξει όμως η τρίτη προϋπόθεση συνέτρεξαν προηγουμένως οι άλλες δυο. Η χαμένη τριπλή ευκαιρία και οι λάθος αλλαγές του Κωστένογλου. Όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν αν θελήσει κανείς να βγάλει συμπεράσματα για τις πραγματικές αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Μετά την ήττα της Λάρισας από την Λαμία ανοίγει ο δρόμος ώστε το τριφύλλι να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα. Αρκεί να υπάρξει μια στοιχειώδης ισορροπία στην ομάδα και να μην παρατηρηθούν τα γνωστά σκαμπανεβάσματα πασπαλισμένα από σφυρίγματα που την αδίκησαν κατάφωρα.

Οσοι φαντασιώνονται πράγματα και θαύματα, νίκες παντού και αγωνιστικά μεγαλεία δεν παίρνουν υπόψη τους ότι πρόκειται για μια ομάδα που είναι σε φάση δημιουργίας. Τα σκαμπανεβάσματα, οι μέτριες εμφανίσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα αρκεί να ελαχιστοποιούνται. Όπως πολύ καλά ξέρουν ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του δεν λέει και πολλά πράγματα να μην χάνεις στα ντέρμπι όταν αφήνεις βαθμούς παντού και δεν μπορείς να πάρεις τα παιχνίδια μέσα στην έδρα σου.

Ο δρόμος για την αγωνιστική αναγέννηση του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να γίνει λεωφόρος επειδή πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η δε ποδοσφαιρική ενηλικίωση των νεαρών παικτών του δεν γίνεται από την μια αγωνιστική στην άλλη. Οι περίπου είκοσι χιλιάδες οπαδοί που πήγαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα χρειαστεί να το επαναλάβουν ακόμα κι όταν το παιχνίδι δεν είναι ντέρμπι ακόμα κι όταν έχει προηγηθεί ένα άσχημο αποτέλεσμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα