Οτιδήποτε εκτός από 20-0 είναι σκάνδαλο

Το γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, περί του προβλήματος που καλείται να λύσει η Ευρωλίγκα. Κι αν σας πω ότι έχω τη λύση, θα πω ψέματα, όμως στο διαχειριστικό πρόβλημα οφείλει να δώσει πειστική απάντηση η διοργανώτρια αρχή. Αν δεν πάρει ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν στα χαρτιά θα είναι σκάνδαλο και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Κανείς δεν μπορεί, επί ιατρικών θεμάτων, να έχει άποψη. Δεχόμαστε εξ ορισμού ως «δεδομένο» ότι

βρέθηκαν παίκτες με συμπτώματα, τόσοι ώστε να μην μπορεί η γαλλική ομάδα να κατεβάσει τον απαιτούμενο από τους κανονισμούς αριθμό παικτών. Ναι, αλλά αυτό έχει προβλεφθεί από την Ευρωλίγκα, που ξεκαθάρισε ότι ομάδα η οποία δεν αγωνίζεται μηδενίζεται. Κι αυτό φέρει την υπογραφή όλων.

Όπου Βιλερμπάν βάλτε Ζενίτ, Μπαρτσελόνα, ακόμα και τους δύο «αιώνιους» της χώρας μας, σημειώνοντας το αυτονόητο, ότι απευχόμαστε να υπάρξει το παραμικρό κρούσμα, σε οποιαδήποτε ομάδα, σε οποιονδήποτε παίκτη, ή μέλος του συλλόγου, παράγοντα του αγώνα.

Αν η Ευρωλίγκα ακολουθήσει τη ροή των πραγμάτων, αναβάλλοντας τις αναμετρήσεις, όπου παίκτες βρέθηκαν θετικοί (ή έστω παρουσιάζουν συμπτώματα), θα χαθεί η μπάλα, αλλά κυρίως θα χαθεί η αξιοπιστία. Γιατί, σήμερα, είναι ακόμα νωρίς, αύριο παραμονές ενός καθοριστικού αγώνα, στον οποίο η «Χ» ομάδα θα έχει 2-3 τραυματίες, ενδέχεται να εμφανιστούν αίφνης συμπτωματικοί στον κορωνοϊό κι έτσι να επιτευχθεί η αναβολή.

Θα πει κανείς ότι είναι άδικο για ένα σωματείο να δεχθεί 20-0, επειδή είχε την ατυχία να προσβληθούν οι παίκτες του. Όσο άδικο είναι κι αν χάσει τον βασικό του παίκτη με τραυματισμό, αλλά ακόμα κι αν δεχθούμε την αδικία ως δεδομένο, ας πρόσεχαν πριν υπογράψουν. Διαφορετικά, γιατί να υπάρχουν υπογραφές και συμφωνίες, αν ανατρέπονται σε… δέκα ημέρες;

Βεβαίως, όλα αυτά αποτελούν… δέντρα, αλλά το δάσος είναι στην άλλη πλευρά, από εκεί που κοιτάζουμε. Είναι, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, έως κι απίθανο να προχωρήσει αυτό το πρωτάθλημα. Αν Οκτώβρη μήνα έχουμε τον έναν μετά τον άλλον τους παίκτες να βγαίνουν θετικοί, αναρωτιέμαι τι θα γίνει αργότερα (αν δεν βρεθεί εμβόλιο, ή φάρμακο), που θα… χαλάσει περισσότερο ο καιρός, που θα μπούμε πιο βαθιά στην εποχή των ιώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα